Reply To: Etika zdravilcev/naivnost klientov

Forum Duhovnost Forumi Zdravje in alternativna medicina Etika zdravilcev/naivnost klientov Reply To: Etika zdravilcev/naivnost klientov

#16190
mimoidoci
Član

mimoidoci wrote: Če prav razumem, je tista zdravilka iz Slovenskih novic računala premalo, saj očitno za 1800 evrov v bolnika z rakom ne napumpaš dovolj vere.

tadej pretner wrote:
Mimoidoči, sicer tega načina seveda ne odobravam, ampak pri mnogih zares deluje. Nekje na forumu smo govorili o epigenetiki, ki pravzaprav ta mehanizem pojasnjuje. Ko te namreč nekdo “potegne” v polje neke realnosti, zate začnejo veljati pravila te realnosti. Primer: večina katolikov cca 15 minut po spovedi umre, na forumu pa sem dal še druge primere – recimo primer anemije v Boliviji. V nekaj besedah – anemija je za ortodoksno medicino mala malica a Bolivijski indijanci verjamejo, da je anemija znak, da se je v človeka naselila nimpa, duša nerojenega. In če se to zgodi, imaš minimalne šanse, da preživiš. Indijancem, ki so v to verjeli, zato pri anemiji uradna medicina ni mogla pomagati. Velja seveda tudi obratno – če te nekdo potegne v polje realnosti, v katerem si prepričan, da boš ozdravel, se bo to najverjetneje zgodilo in pri tem ima lahko denar veliko vlogo. Že nezavedno večina misli, da so metode, ki so drage, zanesljivo učinklovite.

Kaže, da sem pozabil dopisati, da gre za črni humor.

Lepo je če deliš