Reply To: Etika zdravilcev/naivnost klientov

Forum Duhovnost Forumi Zdravje in alternativna medicina Etika zdravilcev/naivnost klientov Reply To: Etika zdravilcev/naivnost klientov

#26101
tadej pretner
Moderator

Sabina wrote: Kaj pa menite o temle:

Vabim vas, na individualno energetsko čiščenje, na katerem vam bom očistila podzavest in vam pomagala usmeriti življenje v pravo smer. Z darom jasnovidnosti hitreje vidim vzorce, ki vam “komplicirajo” življenje, ter jih tudi hitro odpravim. Rezultati so vidni praktično takoj.

Vabljeni. <3

Kje je tu etika? Big smile

Oz. kako lahko nekdo tako farba folk…

Odgovor si dala že sama – Kje je tu etika? Najbolj pa me moti tovrstno reklamiranje od tistih, ki so šli skozi “moje roke”. Pred časom je bil recimo v eni od naših revij intervju z eno bivšo učenko moje Šole za bioterapevte, v katerem je trdila, da je pri kakršnikoli težavi en obisk pri njej zadosti. Za povrh v času šolanja nikakor ni v ničemer izstopala v pozitivno plat; bila je povsem neopazna.

Ampak takšni imajo načeloma dovolj strank. Obstaja zelo preprost razlog, zaradi katerega si folk v težavah ne zastavlja takšnih vprašanj, kot ti, ampak gre k njim. NAš ego je namreč energijska entiteta, ki želi na vsak način preživeti. Ampak vsak ego bazira na zastali čustveni energiji, skratka na blokadah, identifikacijah … Zaradi teh blokad se v telo naseli napetost in jemljejo nam energijo. Zato se slabo počutimo in vemo, da moramo nekaj narediti.

In kaj večina naredi?

– Gre h kakšnemu, ki se reklamira na takle način.

Zakaj?

– K takšni odločitvi jih usmerja ego, saj takšne odločitve pomenijo sitega volka in celo ovco. Po eni strani ima folk občutek, da nekaj zase naredi, po drugi strani pa ne pride do nobene spremembe in ego preživi. Takšnole farbanje samega sebe lahko traja leta – tako dolgo, da se stvari/zdravje/kvaliteta življenja tako zelo poslabša, da je potem res težko kaj narediti tudi s konstruktivnimi metodami.

Lepo je če deliš