Reply To: duša

Forum Duhovnost Forumi Duhovna rast duša Reply To: duša

#1002
tadej pretner
Moderator

Napsha wrote: Ce se clovek trudi zavestno delovat, ali s tem zivi namen duse v tem zivljenju? Ali clovek lahko ve, da zivi namen duse v tem telesu?

Sorči, tegale nisem prej opazil.
Najprej se zmenva, kwa je zavestno delovanje – je precepcija/akcija izven naučenih in/ali podzavestnih modelov, sposobnost opazovanja čustvenih in miselnih procesov pogojenega uma in zavestno upravljanje z njimi oziroma zavesten odziv na situacije, na katere smo se prej odzivali pogojeno.

Ameriški genetik Dean Hamer meni, da vsebuje človekova DNK tudi t.i. božanski gen, povezuje pa ga z dušo oziroma našo individualnostjo. Ta gen naj bi imeli aktiven ljudje, ki so religiozni, oziroma se ukvarjajo z duhovnimi disciplinami. Procese ozaveščanja tesno povezuje z aktivacijo božanskega gena, preko katerega naj bi dobili stik s svojo resnično bitjo – dušo. Tudi večina ezoteričnih avtorjev meni, da je zavestno delovanje most do stika z dušo, ki gre skozi verigo inkarnacij in absorbira končne rezultate izkušenj, torej do naše neokrnjene biti, ki ima specifične energijsko-informacijske kvalitete, neodvisne od trenutnega poistovetenja s fizičnim telesom. Te kvalitete so pravzaprav bit naše individualnosti in temelj tistega, kar se v materialni realnosti odraža kot naši talenti in resnična hotenja.

Sprašuješ, kako veš, ali deluješ v skladu s hotenjem duše. Odgovor je enostaven – ozri se okoli sebe in opazi, kaj se ti dogaja. Si srečna? Te delo zadovoljuje in ti je v izziv? Se ti dogajajo “srečni slučaji”? …
Če je na vsa takšna in podobna vprašanja odgovor da, si zihr v stiku s svojo bitjo.

Lepo je če deliš