Reply To: Česa nas učijo naši otroci

Forum Duhovnost Forumi Duhovna rast Česa nas učijo naši otroci Reply To: Česa nas učijo naši otroci

#2627
Karla
Član

Selena wrote: Zanimajo me vaši predlogi, kako otroku oz. najstniku, ki se znajde v neki stiski oz. težavah, starši lahko pomagamo.

Tudi sama imam najstnika, ki je imel pred leti precejšnje težave. Zdaj vidim, da so bile blagoslov, saj so mi dale konkretno brco, da sem se spravila na duhovno pot. Saj sem že prej nekaj stopicala po njej, ampak počasi in negotovo. Ko pa je v težavah tvoj otrok, človek začne verjet tudi v škrate, samo da bi pomagalo.

Sem bila z njim pri Marjanu na terapiji, malo je bilo boljše po tem, in ko sem Marjanu pisala na majl, češ, da sin ni veliko boljše oz. da se simptomi ponavljajo, mi je v odgovor napisal le en stavek: vaš sin bo dobro, ko boste vi dobro, začnite delat na sebi.

In zanimivo, edina sem v hiši, ki “dela na sebi” (vsi ostali delajo v službah Tongue) a od takrat se z mano vred spreminjamo VSI, seveda na boljše.

Moj nasvet, Selena, je torej enak, kot ga je meni dal Marjan Wink Le pogumno!

Pa popolnoma se strinjam s Tadejevo teorijo, o mojbog, ko pogledam nazaj, koliko zadrževanih, neizraženih čustev Confused tako pri sinu, meni, mojih starših in seveda verižno nazaj. Naprej pa mislim da ne, kajti sin že ve, v katerem grmu tiči zajec, vedno pogosteje vključuje aktivnega opazovalca in kot kaže se nejgovi otroci, če jih bo imel, ne bodo rodili s tovrstnimi “programi”.

Pozdravček Smile

Lepo je če deliš