Reply To: Avtentičnost biblijskih zgodb

Forum Duhovnost Forumi Duhovna rast Avtentičnost biblijskih zgodb Reply To: Avtentičnost biblijskih zgodb

#27711
snowcat :)
Participant

Ceres wrote:

Jezus je pravzaprav svoje nauke temeljil na najnaprednejših mehanizmih, ki jih danes šele na novo znova “odkriva” moderna ezoterika. Morda Jezusov jezik ni tako sofisticiran, kot danes, ni uporabljal izrazov kot so torzijsko polje, nizkovibracijska polja realnosti, univerzalna zavest, bazični Jaz, morfična polja, identiteta žrtve itd., vendar je govoril o istih stvareh…

Cel post mi je sicer super napisan, ampak tale del pa še posebej govori točno o tem, kaj si mislim tudi sama, ko prebiram Novo zavezo. Novo zaveza se mi zato zdi brezčasna, čeprav lahko upoštevam okoliščine takratnega življenja. Stara zaveza pa lahko ima neko zgodovinsko vrednost, nima mi pa duhovne komponente. V bistvu se ta trenutek ne spomnim nobene bolj celostne razlage mehanizmov in smisla človeškega bivanja kot skozi Jezusova učenja.
Vse ob svojem času. Zgleda, da tudi človek kot vrsta se razvija. Saj iz vidika posameznika je Tadej lepo razlagal v šoli, ne glede na to koliko kaj si prineseš na ta svet, moraš iti skozi vse čakre ena po ena, da lahko v celoti (ali zelo blizu celote) uporabiš svoje potenciale. Naj bi zdaj bili v obdobju boginje KALI – transformacija, prehod iz na….staro propada novo nastaja…..
Že samo iz vidika množice – mankote kakšna so bila kolektivna polja pred 500 leti in kakšna so danes, da ne omenjamo informacije….internet, televizija, letala…..Fascinantnost pa je POSAMEZNIK. Jesus je bil (če je bil) pač posameznik, ki je videl in vedel marsikaj….

Enkrat sem brala sci-fi zgodbico o možakarju, ki je izumil napravo, ki zna brati inteligenco tudi pri že minilih posameznikih skozi zgodovino….je vklopil napravo in iz naprave je pričelo prihajat pač list papjera na kolutu (podobno kot blaganja v trgovini) s drobno pisanimi priimki in imeni…..je že skorajda končal kolut kadar se je pojavil Aristotel……

snowcat

Lepo je če deliš