Odgovori na: Aktivnosti aktivnih članov foruma

Forum Duhovnost Forumi E-pogovori Aktivnosti aktivnih članov foruma Odgovori na: Aktivnosti aktivnih članov foruma

#62771
glas
Participant

Delavnica zavestna intima in partnerstvo – Conscious Relationship

Delavnica za krepitev povezanosti, intime in privlačnosti – za posameznike in pare
Delavnico vodi Zat Baraka, ki prihaja iz Kalifornije v ZDA in ima za seboj čez 20 let izkušenj z intenzivnim delom v moških skupinah, 25 letnim globoko transformativnim delom na sebi skozi programe čustvenih transformacij, budističnega tantričnega treninga, Hatha in Kundalini joge ter doktorat iz duhovne psihologije na univerzi Santa Monica.

Zavestno partnerstvo nam ponuja sveti prostor, kjer lahko v globini spoznavamo in raziskujemo prostranstvo ljubezni. Ta delavnica je namenjena vsem, ki si želite poglobiti odnose z drugimi, tako v intimnih razmerjih kot tudi v ostalih medosebnih odnosih.

Izvajali bomo specifične praktične vaje, ki so sicer del “Delavnice za negovanje intime in privlačnosti” in obsegajo skupek tehnik ter posameznih vaj, s katerimi razvijamo in krepimo PRISOTNOST, POVEZOVANJE PREKO SRCA ter raziskujemo igro MOŠKOSTI IN ŽENSKOSTI, ki je pogoj za močno seksualno polarnost in s tem medsebojno privlačnost.

Ta učinkovit nabor praktičnih orodij vam bo omogočil podrobno, jasno in intenzivno raziskovanje obeh seksualnih polarnosti (ženske in moške energije) ter IZKUŠNJO SRČNE POVEZANOSTI v odnosu do sebe in drugih.

Nezdrava “borba za moč” in nenehno prerekanje lahko nek odnos dobesedno izčrpata. Ta delavnica je tako odlična priložnost, da razvijete in okrepite svojo sposobnost ZAVESTNE PRISOTNOSTI V ODNOSU.
Zato, da se naučimo biti bolj povezani z drugimi, začutiti pravo intimo in obenem ohranjati polarnost (kot pogoj za medsebojno privlačnost), je vsekakor potrebna praksa.

Z izvajanjem praktičnih vaj za krepitev intimnosti v odnosih, boste poglobili srčno povezavo, tako v odnosu do sebe kot drugih. Naučili se boste predajati in sprejemati povratne informacije ter izboljšali kvaliteto medsebojne komunikacije.

Na delavnici se boste na inovativen način naučili kako:

1. RAZVIJATI GLOBOKO POVEZANOST

Osnova vsake medsebojne interakcije je sposobnost usmerjati lastno pozornost ter globoka povezanost s stanjem “tukaj in sedaj”. To vključuje čutenje in zavedanje samega sebe, kar nam posledično omogoča, da začutimo tudi drugo osebo. Na temeljni ravni nam globoka povezanost s sedanjim trenutkom odpira vrata za resnično razumevanje in medsebojno povezavo.
Svojo pozornost lahko razvijamo in obenem tudi na telesni ravni krepimo sposobnost čutenja ter intimnega povezovanja s seboj in drugimi. Naučili se boste tako osnovnih načel povezanosti kot tudi nekaterih praktičnih vaj, ki vam bodo pomagale razvijati in negovati intimnost.

2. SPROŠČENO ODPIRATI SVOJE SRCE

V času odraščanja in kasneje v partnerskih odnosih zaradi bolečih izkušenj razvijemo določene obrambne mehanizme in nezavedne varovalke, ki naj bi nas zaščitile pred razočaranjem in srčno bolečino. Kadar začutimo globoko ljubezen, se lahko v nas vzbudijo stare bolečine in spomini na pretekle izgube.
S pomočjo sklopa praktičnih vaj, ki omogočajo globoko sprostitev in odpiranje tako svoji lastni notranjosti kot tudi navzven v odnosu do okolice, se boste naučili resnično začutiti sebe in se na srčni ravni povezati z drugimi. Obenem se boste naučili odpreti se svoji lastni ranljivosti in s tem tudi bolj intimnim odnosom z drugimi. Aktivno se boste odpravili na pot raziskovanja in izkušanja globoke srčne povezanosti.
TA DELAVNICA NE VKLJUČUJE SPOLNIH PRAKS IN JE PRIMERNA TAKO ZA SAMSKE KOT TUDI ZA PARE.

Prijava na:

http://zatbaraka.com/events/intimacy-attraction/

 

Vir:

https://duhovnost.eu/delavnice/dogodki/delavnica-zavestna-intima-in-partnerstvo-conscious-relationship/

 

Lepo je če deliš

“Synchronicity is God’s way of remaining anonymous.”