Odgovori na: hranjenje s prano

Forum Duhovnost Forumi Duhovna rast hranjenje s prano Odgovori na: hranjenje s prano

Filius Dei
Participant

Imam izkušnjo z enotedenskim postom. Nisem izvajal popoln post, ker je odsvetovan za vata tip telesne konstitucije – peresna kategorija. Post ni samo telesno čiščenje ampak je tudi velika priložnost za duhovno poglobitev. Bolj pride na dan, kaj je v tvoji notranjosti. Soočiš se s svojimi omejitvami, ovirami, šibkimi točkami … Bil sem zelo presenečen, da kljub skromni prehrani nisem bil nič kaj utrujen. Ob pomanjkanju so se mi izostrili čuti, bolj sem bil pozoren na hrano, lakoto in na to, kaj jem. Šele, ko nisem užival nekaterih stvari, sem videl, kako močno sem navezan na te stvari (meso, sladko). Sem pa bolj začutil še neko drugo lakoto – lakoto po Bogu.

Priporočam starodavno prakso posta in jo želim ponoviti. Mogoče nejprej večkrat enodnevni post.

Druga stvar, ki je med ljudmi pozabljena, so dnevni trenutki v samoti, tišini, molitvni, meditaciji … Tudi to je neke vrste post. Ljudje več ne zdržijo nekaj časa v mirovanju, brez dražljajev, v tišini. Samo od zunaj se zamotijo, če pa se pogled ustavi odznotraj, jim je dolgčas, ker je tam praznina.

Lepo je če deliš
1 uporabnik se je zahvalil avtorju.