Odgovori na: Avtentičnost biblijskih zgodb

Forum Duhovnost Forumi Duhovna rast Avtentičnost biblijskih zgodb Odgovori na: Avtentičnost biblijskih zgodb

#62631
snowcat :)
Participant

Prvo kot prvo je potrebno se zavedati, da učenje Jezusovo je bilo oblikovano v skladu s možnostjo dojemanja in sprejemanja folka tega časa. Takrat niso imeli mikroskopov niti satelitov, informacije so se pretakale od človeka do človeka, mešanje/interakcija ljudi je bilo minimalistično, malokdo se je kaj selil iz rodnega karaja (se je rodil, živel in umrl). Torej osebna izkušnja (manj več na bazi čutil in na bazi odnosov s posamezniki na dnevni bazi, živali, družina, sosedje) v okviru poznanega/opazovanega je bil edini/glavni vir informacije. Vsebina učenja ni dosti drugačna od new age – torej pazi kaj misliš, zavedaj se posledic, preden narediš razmisli, tisto ki je očesu nevidno je bolj pomembno, kaj daš to dobiš, če ljubiš sebe lahko ljubiš druge, svet vidimo skozi filtre privzgojenega, ……… itd Tako, da besedilo je drugačno, vsebina pa je tam-tam enaka. Meni se je zataknila zgodba s sinovi in talenti …..

Regret = obžalovanje = želja spremeniti preteklost/nesposobnost sprejeti zaključke dogodkov v preteklosti ….. to je morilec številka 1 – če vprašate statistike avtoimunih bolezni. Takrat so naredili odrešitev – priznaj grehe, plačaj 10tko ali odpustek in živi mirno naprej. Pač so obstoj institucije povezali s tem, da jim narod ne pocrka masovno. Danes pa je sprememba v tem, da posameznik poišče pot tudi brez cerkve. Takrat je mogoče bilo veliko lažje, zato ker pa so verjeli, da to deluje. Danes pač verjamejo v medicino, policijo, državo, sistem.

Ne si mislit, da veliko število posameznikov išče pot do radosti/spontanosti/zdravja. Domnevam, da procento takrat v času Jezusa in danes je tam-tam isto. Pač vrh piramide je zmeraj isti delež piramide ne glede na to koliko je celotna pioramida velika. V glavnem osebni odgovornosti/interakci s polsedicami, se človek ne izogne, ali to pošteka prej ali slej ali pač umre nenadno (nesreče) ali dokler ga bolezen ne ubije.

Radost je občutek. Pretočnost pa je stanje. Sponanost je delovanje v skladu s občutkom in podporo pretočnosti. Če ni radosti, obstajajo ovire. Kjer so ovire tam je pot do poškodbe fizične nivoja (telo) prej ali slej, če ne pride do spremembe. To je načeloma osnova učenj iz različnih koncev sveta (Budda, Jezus, Tao, …. primitivna plemena v gozdu, ….. )

snowcat

Lepo je če deliš