Odgovori na: Avtentičnost biblijskih zgodb

Forum Duhovnost Forumi Duhovna rast Avtentičnost biblijskih zgodb Odgovori na: Avtentičnost biblijskih zgodb

#62619
Filius Dei
Participant

/…/ Če predpostavimo, da je res živel (v kar dvomim) je šlo za to, da bi se križanju lahko izognil, če ne bi bil načelen. Pa je bil. In kje vidiš oziroma v čem vidi cerkev kakšno nadomestno odkupitev? Pa da nauš mislil, da zajebavam. Glede tega res ne štekam ama baš ničesar.

Saj ne pravim, da jaz čisto štekam. Samo poskušam razumeti.

Grehi nakopljejo dolg, ki ga je treba odplačati, da je pravici zadoščeno. Enako tudi dejanja ljubezni, žrtve in odpuščanje prinašajo nasprotni učinek – blagoslov in izbris dolga.  Oboje se prenaša iz generacije v generacijo. Je tako?

Drug vidik greha je: zgrešiti svoj namen. Človek je vstopil na ta svet z razlogom. Poklican je bil z nekim namenom: Stvarnik “je ljudem odmeril čase in meje bivanja, da bi Boga iskali in da bi se mogli do njega dotipati in ga najti, saj ni daleč od nikogar izmed nas.” (Apd 17, 27) Greh pomeni odmik od tega cilja. Zapiranje vase. Nezaupanje in izolacija. Prekinitev komunikacije z Bogom.

Potreben je torej nekdo, ki bi ljudi osvobodil sužnosti greha in vzpostavil odnos z Bogom v skladu s prvotnim namenom. To naj bi bil Kristus. Kako je s tem povezana smrt na križu?

Lepo je če deliš