Odgovori na: Astrologija, tranziti planetov, vplivi,..

Forum Duhovnost Forumi Duhovna rast Astrologija, tranziti planetov, vplivi,.. Odgovori na: Astrologija, tranziti planetov, vplivi,..

#62302
Robert Zupančič
Participant

Tadej, hvala za tako izčrpen odgovor, sploh, ker nisem pričakoval, da boš ravno ti prispeval (prvi) odgovor na moje vprašanje, saj vem, da ti astrologija ni ravno “jača strana” v smislu, da te pač ne zanima, ker jo obravnavaš v duhu tega, kar si že napisal. Je zadeva precej logična: dokler živiš v pogojeni realnosti in t.i. atraktorji “določajo” tvojo usodo skozi fizično podobo, temperament, celični spomin, genetiko itd., te zlahka opiše tudi astrologija, pa ne samo to, ampak lahko tudi “določi” oz. pokaže, kam se bo najverjetneje nagibala tvoja pot, če pa izstopiš iz te realnosti v nepogojeno (recimo z usmerjenim energijskim delom na sebi), nekako “padeš ven” iz okvirjev astrologije in te skorajda ne more več “prebrati”. Bi to lahko bilo tako?

In pa še nekaj: vedska astrologija pozna pojem Sade satija, ki predstavlja nekakšno sedem in pol letno obdobje “suhih krav”, ki ciklično nastopa v življenju človeka (mislim, da na vsakih 21-22 let), kar bi lahko sovpadalo s teorijo o fraktalnem času, vendar me zdaj v duhu tvojega zapisa zanima, kako se v to potem ujema ta pojav (Sade sati)? Ta naj bi nastopil v življenju človeka, ne glede na to, kdo ali kaj ga motivira, ali so to astraktorji, ki določajo usodo, ali pa življenje iz nepogojene realnosti. Ali se motim, pa pri slednjih do teh “kozmičnih” vplivov sploh ne pride in se ognejo tem vzorcem oz. vplivom? Sade sati je sicer astrološko gledano tranzit Saturna skozi našo rojstno luno. Zanimivo, da si tudi sam Saturn označil kot “najbolj vpliven” planet, ki v simboliki čaker usmerja 7. čakro in je povezan z osebnim vorteksom, za katerega vemo, da dušo usmerja k razvoju. Tudi zato Indijci Sade sati razumejo kot obdobje globoke duhovne rasti, premika naprej oz. duhovnemu napredku. Je tudi čas prelomnic v življenju človeka, ko se morda nekaj poruši, da se na tem zgradi nekaj novega, boljšega. Je čas, namenjen prebujanju oz. introvertiranju in iskanju stika z dušo. Kako ti vidiš vse skupaj tudi v luči tega, o čemer si pisal zgoraj? Kaj zate v tem kontekstu pomeni Sade sati?

ROBERT ZUPANČIČ

 

Lepo je če deliš