Odgovori na: Kakšno vodo piti?

Forum Duhovnost Forumi Zdrava prehrana Kakšno vodo piti? Odgovori na: Kakšno vodo piti?

Fiona Mojca
Participant

Če tako prečiščeno vodo izmeriš, dobiš rezultat, da je vsebnost trdih delcev blizu nič. Kar je zame zadovoljivo. Sem pa zasledil od Fione Mojce nekje izjavo, da privrtana voda še ni zrela – zanimivo izhodišče. Ker recimo kamniški vodovod zajema vodo iz Kamniške Bistrice, kar je itak biser med vodami, pa še po definici je potem zrela.. :yes: no ampak vsekakor, kar gre skozi vodovod, se nato dodaja klor, ter tudi stare vodovodne cevi dodajo svoje delce,..

— predvidevam, da je voda iz Kamniške Bistrice že sama od sebe pršla na površino in ni potegnjena iz podtalnice?

Pri vodi se mi zdi pomembno dvoje:
– energijski vidik (ki je pri dobrem izviru nenadkrivljiv)
– mikrobiološki in mineralni vidik (kaj vse je na fizični ravni še raztopljeno in/ali živo v H2O-ju)

A se z destilacijo uniči tudi energijski del? ;)

Bojler, laična razlaga. Okrog grelca se nabere kamen. Grelec ima senzor, ki ugasne gretje, ko je voda dovolj topla. Ker se kamen nabere okrog grelca in se segreje ful hitreje kot voda, se začne bojler vedno hitreje ugašati in prižigati. Vsako prižiganje požre ful več energije, kot potem ko zadeva gori (zato tud pravijo, da je boljše pustiti luč prižgano, kot pa da jo 10x prižigaš in ugašaš).

Lepo je če deliš