Odgovori na: Kakšno vodo piti?

Forum Duhovnost Forumi Zdrava prehrana Kakšno vodo piti? Odgovori na: Kakšno vodo piti?

#62232
glas
Participant

Ledvični kamni so precej pogost pojav, prav tako tudi razne kalcinacije možganov (epifize sploh), prostate, mod itd. Zanimivo – na forumu MedOverNet sem našel prispevek, ko nekdo sprašuje zdravnika, zakaj pride do kalcinacije v možganih, zdravnik pa odgovori, da ne ve. Nagibam se k mnenju, da je za kalcinacije v vseh delih telesa kriva voda. Vedno bolj verjamem, da telo absorbira le minerale iz zelenjave in sadja, ne pa tistih anorganskih, ki so v vodi. Če jih ne absorbira, jih torej kam nalaga. In to je kalcinacija. Pred slabim mesecem sem dobil položnico za poračun električne energije v višini 240Eur. Zakaj? Prepričan sem, da večji del zaradi kamna, ki se je nabral v bojlerju (pred dvemi leti sem kupil novega). In če kamen iz vode tako obloži grelce bojlerja, takšna voda zagotovo ne more biti dobra za pitje. V glavnem – kupil sem si destilator vode in sedaj pijem destilirano vodo. Nekaj mnenj o destilirani vodi: http://www.destilator-vode.si/strokovnjaki.html

Zanimivo, tudi sam sem nedavno preklopil na bolj pusto vodo..  Dobil sem delno instiktivno (delno telesno) navodilo, da naj preklopim iz izvirske vode na bolj prazno vodo.  Mogoče ima kaj z tem “navodilom” tudi sprememba prehrane.  Ker že lep čas uživam večinoma le presno (ekološko) hrano, zato predvidevam da ima moje telo na voljo obilje mineralov in jih z vodo ne rabim več vnašati..  Ja obstaja cel kup debat in trditev, da se minerali ne morejo vsrkati iz vode.  To večinoma kroži med presnojedci, nekateri od njih sploh ne pijejo več vode, saj jo, kot pravijo zaužijejo dovolj z sadjem/hrano. Kako je z minerali in kaj telo lahko (in kaj ne more) absorbirati, ne bom preveč pametoval, ampak verjamem da ne obstajajo stroga pravila (samo tako in nič drugače), verjetno telo lažje absorbira minerale iz enega vira, težje pa iz drugega, določenih oblik pa verjetno ne more..  ampak če tudi pranojedci dobivajo vse “snovi” kar jih rabijo, je samoumevno, da omejujoča pravila biolgije delujejo le dokler si del teh omejujočih zgodb ali dokler slepo verjameš vanje.. Voda vsekakor čisti iz telesa vse, kar tja ne sodi, tudi ostanke presnovljene hrane, druge strupe itd in za destilirano vodo to še najbolj velja..  Sam ne pijem destilirane vode, ampak pijem našo Kamniško vodo iz vodovoda, ampak seveda prečiščeno z filtrom na povratno osmozo. To je filter, ki ima mikro mehansko sito in še dva dodatna filtra, čez katere se čisti voda.  Če tako prečiščeno vodo izmeriš, dobiš rezultat, da je vsebnost trdih delcev blizu nič.  Kar je zame zadovoljivo. Sem pa zasledil od Fione Mojce nekje izjavo, da privrtana voda še ni zrela – zanimivo izhodišče.  Ker recimo kamniški vodovod zajema vodo iz Kamniške Bistrice, kar je itak biser med vodami, pa še po definici je potem zrela..   :yes:    no ampak vsekakor, kar gre skozi vodovod,  se nato dodaja klor, ter tudi stare vodovodne cevi dodajo svoje delce,..  tako da se to odstrani je potreben dober filtrirni sistem (pride okrog 500€).  Tak filtrirni sistem pa seveda poleg težkih kovin, klora, pesticidov, ipd, odstrani iz ode hkrati tudi vse minerale in druge (za nekatere) morda zaželjene delce.  No trenutno sem kar zadovoljen z prazno vodo, tako da sem zdaj na tej filtrirani..   ;-)

Kalcinacija;  jaz kalcinacijo možganov in pinealne žleze in druge oblike nalaganj ne povezujem z mineralno bogato vodo, ampak z drugimi nesnagami.  Najbolj se mi zdi da telo obremenjuje mrtva in predelana hrana.  Zato že od nekdaj velja, da kalcifikciji povzroča bela moka, bel sladkor, procesirana hrana, pa seveda vsi strupi, tudi konzervansi in drugi E-ji in podobni strupi v “hrani”. Dobro plansko se bi naj dodajal (ponekod v ZDA) v vodo tudi fluor, čeprav nikdar ni bilo nekih realnih dokazov, da fluor izboljšuje zdravje zob, a vseeno se še vedno najde fluor v vseh konvencioalnih zobnih pastah in otroci v šolah, še vedno želirajo..  (to ena srenja plasira v usta zato, da bi kalcificirali pinealke indigov in drugih še bolj naprednih vibracij, ki so že dolgo nazaj začele naseljevati Zemljo)  Pač kar je v ustih, se itak absorbira..  In če ljudem kalcificiraš pinealne žleze, preprečiš razvoj njihovih polnih potencialov in takoj imaš več ljudi, ki bodo sledili navodilom, ki bodo želeli biti vodeni, ki bodo odvisni od sistema in od ponudbe, ki jim jih servirajo, ter bodo zvesti kolešči tega sitema, pridni potrošniki in tudi varuhi le tega..

No vglavnem jaz sam dojemam da kalcifikacije tkiv, poapnenja žil in vso ostalo odhajanje prožnosti tudi iz kit, mišič, sklepov in vso ostalo odhajanje vitalnosti iz telesa, je le znak, da iz telesa odhaja prožnost, vitalnost in živa prožna sveža energija.   Delno odhaja zato, saj kaj dajemo v telo to tudi ostaja v telesu in če v telo vnašaš mrtvo hrano, se v telesu nabirajo pač ostanki mrtve hrane in tudi celice v telesu tako povzemajo mrtvo energijo in težko ostajajo žive (mrtva hrana je vsaka hrana segreta nad 40 ali spuščena pod 0°C).  Zdaj če zraven mrtve hrane v telo vnašamo še barvila, konzervanse, živčne strupe, ostanke plastike, pesticide idr strupe, potem so kalcifikaciranje, poapnenja in ostale oblike staranja in otrdevanja tkiv logična.  Živost telesa se ohranja z živo (presno) ekološko hrano, z čisto vodo, čistim zrakom, z prečiščenimi mentalnimi vzorci, z pretočnimi čustvi, z energetsko odprtostjo, ter dnevno telesno/energetsko in duhovno vadbo. Kar živiš, namreč ostaja živo in ohranja živost – kar ubijaš, omamljaš, izčrpuješ in ne ceniš; pa se troši, obrablja in umira..

Vglavnem od nekdaj že pa mi ni jasno, zakaj bi naj vodni kamen povečal porabo el.energije grelca, ki ogreva vodo.  Saj kaj pa ga lahko moti malo kamna okrog njega, ki je itak toplotno zelo prevoden in se segreva skupaj z njim, ko ogreva vodo?   :scratch:      Si ziher, da je bil poračun od tega?  Pa še nekaj, kolikšen poračun bo pa od destilatorja?  Zanima me koliko energije se porabi za en liter vode.  Mi recimo filtrirano vodo pijemo, ter jo uporabljamo tudi za kuhanje. Kar bi recimo bilo 10-15 litrov vode na dan (v naši hiši).  Cenovno me to tudi recimo zanima..  A si kaj računal?    :mail:

 

Lepo je če deliš

“Synchronicity is God’s way of remaining anonymous.”