Odgovori na: Čustva in čustvena stabilnost
Forum Duhovnost › Forumi › Duhovna rast › Čustva in čustvena stabilnost › Odgovori na: Čustva in čustvena stabilnost
Včasih sem pa tja slišim za kakega otroka kateremu radi rečejo “le od kje si se vzel” ker ne reagira kot je pričakovano in v hišni navadi. Strah pred kačami naj bi bil posledica tega da se človek nekako zaveda svojih reptilskih genov al DNK al kaj vem česa. No recimo da so čustva privzgojena. So what če so to je popolnoma nepomembno. Kako lahko človek čustva uporablja, zakaj jih pravzaprav sploh ima je vprašanje.
Lepo je če deliš
Hja …veliko ljudi ima strah pred kačami , pa pred pajki. Meni osebno je zelo zanimiv primer to , otroček se je zelo bal žuželk ,takšnih in drugačnih. Ampak jih je nonstop opazoval,celo igračke si je izbiral take žužkaste …samo da jih je opazoval. Ampak v živo se jih je pa strašansko bal.
Boh vedi ….zakaj…
če sem pa osebna ..jaz tudi lahko komot opazujem pajke :) , ampak se jih pa bojim … :))))
zdaj kaj imava midva s pajkom skupnega in od kod tak odnos med nama ….pa ne vem .
Pa tudi tud pajkov se boji ogromno ljudi …eni pa čutijo neznansko ljubezen do njih , da jih imajo celo za domače ljubljenčke.
Tako da ..kaj vem to so bolj kolektivni strahovi za moj pojem …
privzgojena čustva …hja čustva imamo vsi ..privzgojeno je lahko samo to kako jih izražamo …po moje .
Čustva ..zakaj jih imamo …da lažje izražamo svoje razpoloženje ..:))))
Čeprav se bo za nekatere zdelo bogokletno …ampak tud živali imajo čustva ..
Zdaj kako jih žužki izražajo , al pa kače , pa pajki ..ne vem …nisem na njihovi valovni …:))))
ampak tisti ki ima pa psa , ptiča , mačko…pa lahko opazuje …
da so vsak dan drugačne volje …:))))
pa še nekaj ..kaj pa temperament in čustva ?