Odgovori na: Šamanizem

Forum Duhovnost Forumi Duhovna rast Šamanizem Odgovori na: Šamanizem

#61810
glas
Participant

INTERVJU:

DR. GERARDO RUBEN SANDOVAL ISSAC (DR. GERRY)

 

Kako si se znašel v tej stroki?

Duhovni svet se mi je razodeval že od časa otroštva naprej in pri 13ih letih sem postal mlad naravni zdravitelj. Živel sem v srcu Mehike, v puščavi pejotla, v Wirkuti in v Real de Catorce-ju. Bil sem vodič in vodil ljudi preko puščave, da so lahko izkusili enteogene izkušnje s pejote kaktusom. Hišo sem si zgradil pri 16ih letih in življenje v puščavi mi je omogočalo, da sem obiskal južno gorovje Oaxace, kjer rastejo svete gobe in tam se mi je razodelo, da sem bil rojen, da bom doktor, da bom deloval kot zdravitelj, šaman. Po končani šoli medicine sem deloval kot lokalni zdravnik v tem čarobnem, psihedeličnem, majhnem mestecu v visokogorskem svetu južnega dela Mehike, ki se imenuje San Jose Pacifico. Na tem območju sem se srečal z Božjo mulekulo (God Molecule). Moje življenje se je tako korenito spremenilo, da mi je bilo jasno, da je to tista medicina, ki sem jo iskal vsa ta leta življenja. Bil sem primoran, pozvan da podelim to znanje s svetom.

 

Lahko poveš kaj o Sonorski puščavski krastači?

Sonorska puščavska krastača (Sonoran Desert Toad), poznana tudi kot Rečna krastača reke Colorado (Colorado River Toad) ali Bufo alvarius, ki se sedaj imenuje Incilus alvarius, živi v edinstvenem ekosistemu, imenovanem sonorska puščava (The Sonoran Desert). To je območje, ki se razlega 100,000 kvadratnih milj med južno Kalifornijo in mehiškima državama Sonora ter Sinaloa. To fascinantno bitje preživi 9 mesecev pod zemljo v stanju globoke hibernacije (REM stanje) in se ne prikaže na površju zemlje vse do sezone monsunov, takrat lahko podeli svojo krasno, zdravilno snov, medicino. Ta se sedaj imenuje Božja mulekula.

 

Kako dolgo že izvajaš zdravilne obrede s to snovjo, Božjo mulekulo, ki jo izloča ta posebna krastača?

Te obrede izvajam že 12 let, med potovanji po svetu. V Mehiki sem pionir na tem področju zdravilnih obredov, z izkušnjami v več kot 2500 obredih.

 

Lahko razložiš kaj je vključeno v teh obredih?

Obred z medicino krastače je proces, srečanje, pri katerem se udeleženci izpostavijo Božji mulekuli v okolju in procesu, ki sta varna. V tem procesu se udeleženca/udeleženko najprej izpraša po medicinski poti vse o njegovem/njenem osnovnem psihofizičnem zdravju, da se lahko oceni možnost tveganja in se lahko presodi, če je pripravljen-a na takšno izkušnjo. Začne se z meditacijo, vajami dihanja, ki umirijo um, nato aktiviram najvišje stanje zavesti, prosim za blagoslove Duha in očistim prostor ter prisotnost udeleženca s kadilom. Nato razložim, kako naj vzame medicino, Božjo mulekulo. Celoten prostor zaobkrožim s frekvenco 432 Hz in držim to prisotnost. Dovolim procesu, da se odvija sam, v skrbni negi pa udeleženca/udeleženko zaobjamem z izkazovanjem izredne posvečenosti, ohranjam ljubečo stabilnost, vedenje, pozornost. Vse v pravi meri, ob pravem času, ne vtikam se v sam proces. Ko se proces odvije do konca, sledi pogovor integracije, prehoda. Nato se krog zaključi, izrazijo se zahvale in blagoslovi.

Kaj je Božja mulekula?

Božja mulekula je 5-MeO-DMT, 5-metoksi-dimetiltriptamin, najmočnejši enteogen, kar jih obstaja. Nastane iz esencialne aminokisline triptofan, ki je med drugimi sorodna serotoninu, melatoninu in psilocibinu. Deluje kot živčni prenašalec in živčni modulator ter je v interakciji z zelo specifičnimi možganskimi receptorji, ki so esencialnega pomena za emocionalno učenje, počutje, spoznanja in za povezavo z avtonomnim sistemom. V “strupu” krastače, ki živi v sonorski puščavi je 10-25% koncentracija 5-MeO-DMT, ki je prav tako prisoten v mnogih južnoameriških rastlinah. Prav tako je prisoten v vseh sesalcih, njihovo telo ga proizvaja do neke mere samo. Ko pride v tkivo pljuč in v hrbtenično tekočino, ima mulekula tega specifičnega amina sposobnost zaznave najfinejših energetskih vibracij in ima potencial, da popolnoma razpusti predstave, ki so bile zgrajene/bazirane na napačnih osnovah, iluzijah in kozmovizijah. Ima potencial, da nam omogoči izkustvo celote našega bitja, energetsko naravo realnosti, spiritualni prostor, boga, izvor vsega, kar je bilo, je in bo.

 

Kakšni so učinki prejetja Božje molekule?

 • izboljšajo se percepcije
 • evforija
 • slabost
 • izključitev motoričnih sposobnosti
 • spremembe v odzivanju na gravitacijo
 • izključitev mehanizma za uravnavanje temperature
 • razširitev zenic
 • konceptualno razmišljanje
 • povezanost v mislih
 • izboljšanje analitičnega mišljenja
 • anksioznost
 • izkrivljanje zaznave časa
 • direktna povezava s nezavedno delujočim delom možganov
 • občutek zedinjenosti in povezanosti v celoto
 • amnezija
 • izboljšava zaznave barv
 • spremembe zaznave barv
 • zanašanje/omotica
 • uvidi v sveto geometrijo

 

So po prejetju te molekule možni kakšni nezaželeni učinki, ki bi lahko bili prisotni dlje časa?

Glavni stranski učinek je PTSD, to pomeni (v prevodu), psihična travma zaradi globokega duhovnega izkustva, v katerem je oseba bila nezmožna integrirati izkušnjo v vsakodnevno življenje. Videl sem, kako so k temu še posebej nagnjeni ljudje, ki so močno vezani na percepcijo/posedovanje materialnega ali pa narcisoidno motene osebnosti.

 

Kakšen je dejanski status te krastače iz sonorske puščave?

Čeprav je sedaj v rdeči knjigi zapisano, da je uvrščena med najmanj ogroženimi, je ta vrsta sedaj ogrožena zaradi eksplozije nastanitev/poselitve sonorske puščave, kar direktno ogroža samo puščavo in hkrati to občutljivo bitje. Ta krastača je zaviralec razmnoževanja škodljivcev.

 

Kaj je Bufo Alvarius Fondacija?

To je nedobičkonosna organizacija, ki deluje v Mehiki in ZDA. Njen edini namen je varovati in permanentno rešiti krastačo puščave Sonoran. Tu lahko naštejem nekatere od ciljev organizacije:

 • aktivno delovanje te nedobičkonosne organizacije na območju Mehike in ZDA
 • zavarovati/pomagati vrsti Incilus alvarius (lat. ime te določene vrste krastače)
 • izgradnja svetišč, posvečenih tej vrsti
 • revitalizirati naravno populacijo te vrste v njenem naravnem okolju
 • zavarovati podobne vrste, ki so prav tako ogrožene: puščavska želva in vrste Gila pošast (Gila Monster)
 • revitalizirati upadajoče število populacije krastač na splošno
 • zagotoviti pravilno in etično ravnanje s krastačami in prav tako v procesu ekstrakcije strupa/medicine
 • pravilno izučeni in potrjeni mediatorji
 • postavitev centra za individulana izkustva svete medicine
 • izvajanje raziskav o učinkovitosti zdravila

 

Kako lahko ljudje dajo podporo vaši organizaciji?

Prejemamo donacije preko PayPal sistema ali pa preko transakcij direktno na naš račun, odprt pri banki Wells Fargo. Začeli smo tudi s parimi kampanjami preko katerih zbiramo sredstva za podporo pri izvajanju naših ciljev.

 

Kakšna je vloga enteogenov danes?

Enteogeni so po mojem mnenju potrebna orodja za doseganje popolne osvoboditve, polnega telesa, duševnega in duhovnega prebujenja. Njihova vloga je, da delujejo kot sakralna zdravila / svete medicine, ki nas povezujejo z duhom, in imajo zmogljivosti za ozdravitev človeštva.

 

Kakšne so nevarnosti pri obredu/procesu prejemanja Božje mulekule, z napačnim šamanom ali neizkušenim mediatorjem?

To je izkušnja, v kateri je udeleženec prepuščen tistemu, ki jo vodi, saj je fizično, duševno in duhovno ranljiv in je zlahka vplivan. Ljudje pod vplivom te medicine so pogosto v trenutnem, relativnem nazadovanju, dovzetni, in so odvisni. Morda so izgubili nadzor nad telesnimi, čustvenimi in kognitivnimi funkcijami, in ne morejo učinkovito komunicirati.

Ko pazim na osebo v takšnem stanju, moram manifestirati veliko mero taktnosti, ljubečega pristopa, odločno in dosledno podporo, seznanjanje s stanjem in pozornost. Vse v pravem, pravilnem odmerku in ob pravem času.

Pomembno je, da kot opazovalec ostajam osredotočen, kolikor je le mogoče, medtem ko se psihedelični kaos začne osvobajat spon. Vse okrog je bistvenega pomena za pravilen potek procesa zdravljenja. Intenzivnost energije v prostoru je osebi, ki je prejela medicino, lahko otipljiva, in lahko od mene zahteva veliko truda, da lahko ohranjam ravnodušnost.

Ključnega pomena je, da kot opazovalec podajam tako potrebno podporo in hkrati svobodo, oboje v pravem razmerju in da zagotovim osebi lastno, osebno izkušnjo, brez mojih sugestij, predlogov, nepotrebne strukture motečih dejavnikov, motenj z moje strani. Da oseba dobi zagotovilo v občutku, da sem v pripravljenosti, da sem dosegljiv in na voljo za pomoč kadarkoli je le-ta potrebna.

 

Katere so medicinske aplikacije/ Božje medicine?   (Katera zdravstvena stanja zdravi aplikacija Božje medicine?)

Hude depresije, odvisnosti od drog, psihosomatske nepravilnosti in lajšanje tesnob pri terminalnih bolnikih.

 

Kakšni nasveti ali nasveti za tiste, ki nimajo te izkušnje in so zainteresirani?

Če imate zanimanje za izkušnjo te vrste, prejetja te medicine, je to lahko razlog ali jasen znak, da ste za ta korak tudi pripravljeni in v tem smislu lahko zaupate univerzumu. S predanjem, sprostitvijo in odobritvijo – da ta proces zavzame svoje mesto.

 

vir: http://psihonavt.si/index.php/2016/06/15/intervju-z-dr-gerardo-ruben-sandoval-issac-dr-gerry/

 

 

Lepo je če deliš

“Synchronicity is God’s way of remaining anonymous.”