Odgovori na: Šamanizem

Forum Duhovnost Forumi Duhovna rast Šamanizem Odgovori na: Šamanizem

horus
Participant

V teh 15 -ih letih odkar se intenzivno ukvarjam z meditacijo ( če se le da, vsak dan ) in traja okoli 1h – običajno se spravim zraven sredi dneva med 14h in 15h – sem moral narediti red iz kaosa v svojem duhu oz. zavesti zaradi vseh odvečno privzgojenih vzorcev, ki sem jih večino njih odstranil, da naredim prostor novim, drugačnim pogledom na sebe in okolico, ki sem jih spoznal v stanju popolnega miru meditacije, v transu. Postopoma sem napredoval pri tem, saj če je um človeka bolj zbran, miren in spokojen, potem logično lahko bolj preudarno razmišljaš in sprejemaš pravilnejše odločitve, čeprav se večini od ljudi zdi, da delam vse narobe – torej obratno kot ostali, pa vseeno pridem do enakega cilja, le da po drugi poti, za večino  nelogični. Te drugačnosti si ne znam razložiti – tako pač je. Človek prejema kozmično energijo, je njen prevodnik, torej jo tudi oddaja. Če je osnovna barva kozmične energije izrazito bele barve, kakšen je njen odtenek, ko jo človek oplemeniti oz. osiromaši s pomočjo določene višine svoje zavesti, ko le – ta kot taka preide v bližnjo in daljno okolico ? In pri tem vpliva neposredno na ostale ljudi, živali, rastline, minerale,…- kar zadeva dimenzijo fizičnega stanja bivanja in prav tako na elementale, rastlinske in živalske duhove,…- kar zadeva dimenzijo energijskega stanja bivanja. Lahko si mislim, če ves ta kaos, ki se odraža na tem svetu ( in ga proizvaja nihče drug, kot človek )  – prezrcalim v obratni smeri skozi zavest vseh teh ljudi spet nazaj v osnovno barvo  kozmične energije – sem prepričan, da obe osnovni barvi kozmične energije ne bi bili enaki. Se morda motim ? In, kdo je ta človek, ki se je sam oklical za gospodarja Narave – pravilneje bi bilo za varuha Narave, a pri tem se poraja problem odgovornosti. Najlažje je za vse tegobe kriviti nekoga drugega – Naravo., samo človeka ne. Z tehnikami meditacije posameznik dviguje nivo svoje zavesti, pridobiva na moči svojih energijskih teles, kar se odrazi tudi na fizičnem telesu – višja ko je zavest je posledično višja tudi odgovornost tega posameznika do ostalih elementov, bitij, ljudi povsod okoli njega – zato ni res, da zanikam dejstvo, da sem človek – samo ne katerikoli človek.

Lepo je če deliš