Odgovori na: Vorteksi
Forum Duhovnost › Forumi › Šola osebne rasti › Šola osebne rasti › Vorteksi › Odgovori na: Vorteksi
Pošteno sem poštekala, da ne obstaja instant rešitev za napake in šit, ki sem jaz naložila na mojega sina.
Ocena, kaj obstaja in kaj ne obstaja je odvisna od stanja uma. Danes se dogaja vse tako hitro, da preprosto rabimo metode, ki delajo hitreje. Seveda pa gre za segment, v katerem lahko narediš škodo.
Lepo je če deliš
Osnovna kvalitete uma (lahko bi tudi rekli osnovna funkcija) je gibanje. Vsakič kadar izvajamo meditacijo, pri kateri naj bi samo opazovali misli brez, da bi reagirali, torej nadaljevali v gibanju, pride do različnih reakciji – v osnovi 3 – beg, napad, zamrznitev. Dosti ljudi danes zamenjuje meditativno stanje s zamrznitvijo. Torej mislijo, da meditirajo, dejansko pa so zamrznjeni…
Postajam mnenja, da vse meditacije, katere kao naj bi kot dodatek, s ciljem ojačanja efektivnosti meditacije (lahko bi tudi rekli pospešek rezultata) uporabljajo vizualizacije so samo preoblečen um v akciji. Da ne grem daleč – Zhan Zhuang – je tak lep primer, kjer (po moje), prav enostavnost je tisto, od kod prihaja ,,uspeh/efektivnost,, ….
Um je tisti, ki kriči ,,več podatkov, hitreje, daj, daj, …. ,, in jasno, da tudi ima zato vse razloge v rokavu …. toliko o jabkih.
Da ne bi prišlo do pomote, vizualizacije tipa ,,drvo,, ali ,,zlata kroglica s notranjim nasmehom,, ali ,,družinska matrika,, ali ,,6 zdravilnih zvokov,, so hruške.