Odgovori na: Zaščita

Forum Duhovnost Forumi Duhovna rast Zaščita Odgovori na: Zaščita

tadej pretner
Moderator

kako se lahko “zaščitiš” pred tem, da nisi toliko senzitiven in ne občutiš bolečine (fizične, npr. bolečine v želodcu, ipd.) osebe, ki ti je zelo blizu?

Včasih se nam takšne stvari dogajajo le v zvezi z osebami, ki so nam blizu ali z osebami/stvarmi, ki nas na nek način zanimajo, precej bolj neprijetno pa je, kadar gre na splošno za “pretirano” obliko empatije, ki ji nekateri pravijo tudi svetobolje. Lahko ti povem en trik, ki je pri meni deloval, čeprav ni šlo za povsem iste stvari. Zelo me zanimajo energije prostora, ampak običajno jih ne čutim “kar tako”, ampak se jim moram odpreti (konec koncev smo odprti tudi do osebe, ki nam je blizu). In enkrat se mi je v kleti enega gradu pred zazidanimi vrati v nekdanjo mučilnico zgodilo, da sem se odprl, da bi začutil kaj je tam (v kleti gradu so se namreč dogajale “čudne” stvari), pa so me zaznane energije dobesedno sesule, tako da vsaj 20 minut nisem prišel k sebi. Da se to ne bi več dogajalo, sem si izmislil eno meditacijo, v kateri sem “programiral” zunanjo plast avre tako, da prepusti skozi “tuje in destruktivne” energije le v takšni meri, da jih prepoznam. Meditacijo sem ene 14 dni izvajal vsak dan in to je bilo to – delovala je. Verjamem, da bi delovala tudi v tvojem primeru.

Lepo je če deliš
1 uporabnik se je zahvalil avtorju.