Odgovori na: Tehnike dihanja – kdaj katera

Forum Duhovnost Forumi Duhovna rast Tehnike dihanja – kdaj katera Odgovori na: Tehnike dihanja – kdaj katera

tissa
Participant

Nasploh ima vsako čustvo svoj ritem dihanja, zato lahko z zavestnim dihanjem navsako čustvo tudi vplivaš.

Jaz to pri sebi lahko zaznam šele sedaj, po toliko in toliko vajah na sebi in opazovanju sebe, seljenju zavestnosti v telo itd. Prej tega tut slučajno nisem zaznala…V glavnem zalotila sem se, da velikokrat zadržim sapo oz. sem jo zadrževala ob kakršnihkoli destruktivnih čustvih, sploh pri jezi. Sedaj se dokaj hitro zavem svojih čustev in dihanja oz. zaznam kdaj se mi podere optimalen ritem dihanja in počasi in zavestno začnem dihati, ponavadi s poudarkom na izdihu..pri kakih navalih jeze pa recimo na hitro in močno izdihnem nekajkrat za povrstjo.

Pa še cene so bile nehigienske.

Ja, ene so bile res kar konkretne, druge bolj “sprejemljive”… Tiste bolj konkretne vem sicer, da so bile za teme, ki so bile predstavljene v dveh delih in so trajale dva dni.

Precej zanimivejši avtor od Mantak Chie je zame recimo Michio Kushi

Nisem še slišala zanj, sem si pa mal pogledala na netu o njem. V slovenskih knjižnicah je kar nekaj njegovih knjig, si bom ob prvi priliki kej sposodila, če me bo pritegnilo..ker je res, da večino knjig je o makrobiotiki, ki me v tem trenutku res ne zanima kaj preveč, so pa tudi drugačne, nekaj o orientalski astrologiji, pa še nekaj je bilo.

Pa na Amazonu bi se splačal še mal pogledat, da vidim še ostale zadeve o katerih je pisal.

Lepo je če deliš

"Kdor gleda navzven, sanja. Kdor gleda navznoter, se prebudi." Carl G. Jung