bakrena posoda
Forum Duhovnost › Forumi › Zdravje in alternativna medicina › bakrena posoda
- This topic has 19 odgovorov, 6 glasov, and was last updated 13 years, 3 months nazaj by glas.
-
AvtorPrispevki
-
22. 5. 2011 ob 14:23 #9982ozelotParticipant22. 5. 2011 ob 16:46 #9984strelkaParticipant22. 5. 2011 ob 17:27 #9990tadej pretnerModerator
strelka wrote: In zakaj ne bi bila zdrava?
Zaradi zelenega volka
22. 5. 2011 ob 17:47 #9995strelkaParticipantSaj jo sproti pomivaš….
Razžira ga kislina …no ja polento pa golaš komot kuhaš notri …pa kakšno kavo tudi lahko skuhašEn nori kemik na kulinariki pravi pa takole:Nori kemik svetuje:
Moje mnenje je, da je večina stvari v današnjem življenju bistveno bolj strupenih kot pa malo bakra sem in tja: kemikalije v hrani, onesnažen zrak, kontaminirana voda, itd. Pa tudi stres in ostale psihične obremenitve dandanes ubijejo bistveno več ljudi kot pa je zastrupitev z bakrom.
Baker – pomanjkanje tega elementa v človeškem telesu povzroča anemije zaradi pomanjkanja hemoglobina. Pri tvorjenju le-tega je nujno potreben baker. Tudi oksidativni encimi za svoje tvorjenje nujno potrebujejo to kovino, ki igra pri teh sintezah vlogo katalizatorja. Pri prevelikih koncentracijah akumuliranega bakra v telesu, se kažejo posledice predvsem kot klinična anomalija živčnega sistema, poškodbe jeter in ledvic ter spremembe na roženici. Že zelo malo povečane koncentracije bakra v telesu so lahko usodne. Smrtna doza z zaužitjem je za človeka le okoli 120 mg/kg telesne teže. (Po tej logiki, če hoče delati samomor, mora recimo 85 kilski človek naenkrat požreti 1 dag bakra; op.d.). Baker je teratogen in povzroča tumorje. Najčešče zastrupitve z bakrom se pojavijo zaradi nepravilne uporabe fungicidov, ki vsebujejo baker. Baker je v katerikoli obliki izredno toksičen za vse vodne organizme. (vir:http://www.minet.si/kemija/geslo_pop.php?id=162)
Zatorej, po pameti, pa bo vse v redu; če si navajena redno jesti iz bakrene posode, se telo počasi navaja in postane do določene mere odporno, koristno pa to definitivno ni. Ni pa za delati iz muhe slona.
Kar se tiče vprašanja povezanosti s kislino: drži, kisline raztapljajo baker do določene mere. Ker pa so kisline v hrani organskega izvora, jih v kemiji definiramo kot šibke; in ker imajo v hrani na voljo še cel kup drugih kationov poleg bakrenih, je disociacija bakra po mojem zanemarljiva.
Zatorej, kot rečeno, bo preveč bakra med manj verjetnimi morilci t.i. civiliziranega človeka, ki se bo prej raztreščil na avtocesti, ko bo pijan ko mavra letel po napačni strani cestišča.
strelka2011-05-22 18:00:13
22. 5. 2011 ob 17:59 #9997ozelotParticipantja šnops se kuha v bakrenem kotlu pa marsikateri golaž na piknikih tud..sicer tisti golaž včasih konča v kakem grmu v obliki izbljuvka ampak to je verjetno zaradi šnopsa torej baker škoduje
pater ašič pravi da se je dobro masirat z bakrom v predelu srca zoper angino pectoris in nenazadnje bakrene zapestnice pa vse to..
Vedno znova vse po starem
22. 5. 2011 ob 18:02 #9998strelkaParticipant22. 5. 2011 ob 18:05 #9999ozelotParticipant -
AvtorPrispevki
- Za objavo odgovora morate biti prijavljeni.