Reply To: aktualnosti iz politike/ekonomije

Forum Duhovnost Forumi E-pogovori aktualnosti iz politike/ekonomije Reply To: aktualnosti iz politike/ekonomije

tadej pretner
Moderator

strelka wrote:

Ravno danes gledala …kako se družijo mladi ..v Ljublajni….kadijo , pijejo, se družijo zunaj ( celo pred parlamentom – maksimarket)in razbijajo, tulijo in pustijo za sabo svinjarijo-smeti …..

torej prepoved kajenja v zaprtih prostorih tobak in prepoved prodje alkohola mladoletnim osebam absolutno nista kriva za ne druženje ljudi….v tem primeru mladine…

Eno je prepoved točenja alkohola mladoletnim, povsem nekaj drugega pa prepoved kajenja v zaprtih prostorih. Da se razumamo, v restavracijah, čakalnicah … se mi zdi to normalno, ampak se mi zdi tudi prav, da obstajajo čumezi, kjer je kajenje dovoljeno.
Sicer pa sem včeraj govoril z možakarjem, ki ima teorijo, da je v ozadju tega zakona “želja”, da se ljudje ne družijo, da jih dezorientirajo in z njimi lažje manipulirajo. Seveda je potrditev te svoje teorije našel tudi v Zakonu o malem delu. Obiranje grozdja, betoniranje “plate” pri gradnji individualnih hiš in še mnogo stvari, pri katerih naj bi bila sedaj pomoč frendovprepovedana, so bile predvsem druženje.

Lepo je če deliš