Autoimune bolezni
Forum Duhovnost › Forumi › Zdravje in alternativna medicina › Autoimune bolezni
- This topic has 11 odgovorov, 6 glasov, and was last updated 13 years, 4 months nazaj by strelka.
-
AvtorPrispevki
-
4. 4. 2011 ob 19:41 #9552tissaParticipant4. 4. 2011 ob 22:21 #9557anjaParticipant
tissa wrote:
Ma kdo kako idejo, kaj bi bil lahko poglavitni vzrok za nastanek avtoimunih bolezni? Kakšni vzorci razmišljanja so zadaj? Nesprejemanje sebe ali kaj takega…?
Hej, tissaCitiram iz knjige Skrivnostna moč samozdravljenja (Anna Elisabeth Rocker):Alergije in avtoimunske bolezni opozarjajo na šibak jaz, ki se z vsemi močmi brani pred zunanjim svetom. Nezadostno sprejemanje samega sebe in pomanjkanje ljubezni do sebe, pa tudi nezmožnost obvladovanja konfliktov lahko privedejo do samouničevalnih nagibov, pri katerih so napadene lastne celice.Pri avtoimunih obolenjih ščitnice pa gre lahko tudi za to, da ne znaš izraziti sebe…Lp5. 4. 2011 ob 11:26 #9562strelkaParticipanthormoni , dedna zasnova ….
dokazov , ki bi dali piko na i pa rekli to je to pa žal ni…6. 4. 2011 ob 8:31 #9569tadej pretnerModeratoranja wrote:
Citiram iz knjige Skrivnostna moč samozdravljenja (Anna Elisabeth Rocker):Alergije in avtoimunske bolezni opozarjajo na šibak jaz, ki se z vsemi močmi brani pred zunanjim svetom. Nezadostno sprejemanje samega sebe in pomanjkanje ljubezni do sebe, pa tudi nezmožnost obvladovanja konfliktov lahko privedejo do samouničevalnih nagibov, pri katerih so napadene lastne celice.Pri avtoimunih obolenjih ščitnice pa gre lahko tudi za to, da ne znaš izraziti sebe…LpTele navedbe so “blizu”, tako da navajam le še nekaj ozadja in dodatnih pojasnil.
Število avtoimunih bolezni je v porastu, kar je pravzaprav razumljivo. V biti gre za genske defekte. Geni sami po sebi so zelo podvrženi spremembam – morfogenetska* polja so tista, ki skušajo te spremembe obdržati v “razumnih” okvirih, ki jih lahko pripišemo evoluciji, vendar v tem zaradi vse večjih in vse več vplivov, ki jih geni prepoznajo kot obremenitev, v tem pogostokrat ne uspejo (sem sodijo tudi fizične anomalije).Kakšna je torej konkretna povezava med avtoimunskimi boleznimi, omenjenimi obremenitvami in vzroki avtoimunskih bolezni, ki jih je citirala naša Anja?
Timus, srčna žleza izloča t.i. T limfocite, ki so zadolženi recimo za prepoznavanje in sprožitev akcije proti rakavim celicam in celicam, ki kako drugače odstopajo od normale. Pri avtoimunskih boleznih gre za motnjo v programu delovanja T limfocitov, ki začnejo kot sovražnike prepoznavati zdrave celice na določenem območju telesa. Ker timus z energijo/informacijami hrani srčna čakra, je jasno, da je od stanja te čakre odvisno samo delovanje timusa in posledično obnašanje T limfocitov. Tu gre torej v osnovi za blokado srčne čakre, življenjsko področje, na katerega se ta blokada nanaša, pa nam “da” lokacijo, na kateri se avtoimunska bolezen udejani.
Glavni vplivi, od katerih je odvisno, ali se bo avtoimunska bolezen pojavila in kje to bo:
– Od prehrane v času nosečnosti, sevalnih vplivov, stresa v tej fazi … je precej odvisno, v kakni meri bodo geni v zarodku obremenjeni
– Vse se torej dogaja že v fazi zarodka – v njegove gene se prenesejo programi staršev in prednikov. Ti programi določajo življenjska področja, na katere bo novorojena oseba v lajfu bolj občutljiva. Če bo na življenjskih področjih, na katerih ima od prednikov instalirane destruktivne programe prišlo do ustreznega dražljaja, se bo v njih aktiviral ustrezni destruktivni program,
– Vse bi bilo lažje, če bi imeli srčno čakro pretočno in če bi znali živeti tu in sedaj. Vendar so tudi na tem področju obremenitve večje kot kdajkoli. Srčna čakra namreč deluje o.k. takrat, kadar smo v stiku z naim bazičnim jazom, se zavedamo svojih potreb, individualnosti … Družba je strukturirana tako, da podpira kolektivnost in ukalupljenost, ne individualnosti. Pri tem pride pri osebi do razkoraka med bazičnim jazom, z vzgojo , olo in družbo instaliranim jazom (usmerjenim na tekmovalnost, materialne vrednote …), in naimi predstavami o tem, kakšni bi morali biti in kako bi morale stvari v lajfu laufat. Večji je ta razkorak, večje so motnje v srčni čakri in večja šansa, da začne timus oz. T limfociti delovati napačno. Kupi obveznosti ki jih v tej družbi imamo, pa nam pozornost ves čas usmerjajo v prihodnost, tako da pri večini za lajf tu in sedaj, ki je pogoj za to, da se zavemo svojega bazičnega jaza, ni šans.* Morfogenetska polja: Najprej so jih odkrili v rastlinskem in živalskem svetu. Rupertu Sheldraku pripisujejo “odkritje” da obstajajo tudi takšna, ki vplivajo na zakonitosti formiranja človeka na vseh ravneh, vendar to ne drži povsem. O njih je govoril recimo tudi Rudolf Steiner, le da jih je imenoval eterične formativne sile.
6. 4. 2011 ob 22:18 #9583anjaParticipant8. 4. 2011 ob 9:45 #9600tissaParticipanthoj nazaj
evo hvala za tole!Sem vesela, da se je debata razvila v to smer, odkrivanja subtilnejših razlogov za nastanek avtoimune bolezni, ker povsod berem samo o togem medicinskem pogledu na vso stvar. Ja zanimivo je, kje se lahko skriva razlog, v srčni čakri, kdo bi si mislil, ampak bo že držalo, saj mi je ženska “ki vidi” povedala, da imam zaprto ravno to čakro, kar me je takrat kar presenetilo.Menim, da obstajajo tudi motnje na mentalnem in čustvenem področju, ki imajo avtoimuno naravo. Samo jih ljudje ne jemljejo kot take, ker jih stroka ne klasificira ali ne prepozna kot avtoimune.Žal vidim, da Ana Elizabeta in Rupert nista prevedena v Slo in bo spet dolgo trajalo da pridem do knjig….morda kakšen namig za “avtoimuno literaturo” v slovenščini?"Kdor gleda navzven, sanja. Kdor gleda navznoter, se prebudi." Carl G. Jung
9. 7. 2011 ob 9:49 #10512MysticaČlanPozdravljeni.
Tudi mene zanimajo ai bolezni, precej berem o tem in se izobražujem. Zanima me vaše mnenje – zakaj pri teh boleznih prihaja do zagonov in t.i. remisij – ali v tem času živimo v skladu s seboj?
Sama imam ai bolezen že 17 let, od tega je bilo nekaj let nazaj zelo hudo, pristala na imunosupresivih, sedaj sem bila pa brez zdravil že od 2006. Marca letos se je spet vse podrlo. Zanimivo je, da uradna medicina pravi, da je imunski sistem preveč aktiven. pri meni se je začelo s ponavljajočimi se herpesi na ustnicah (vsak teden nov) in to tri mesece. Po vsem tem se je znova aktivirala bolezen. Ampak herpes ponavadi nastane pri padcu imunskega sistema. Sama ne vem več kaj naj … v uradno medicino ne verjamem več, saj sem ravno v času zdravljenja doživela najhujše in nepovratne okvare na telesu. Bi se rada spravila nazaj v remisijo as quick as possible.
Menim, da je precej v glavi – a žal ne znam raziskati vseh mojih vzorcev, razen grozno nizke samopodobe in mišljenja “tega ne zmorem”, “kdo bo mene ljubil” … “poglej se, kakšna si”.
Hvala za ideje, sugestije .. :)
-
AvtorPrispevki
- Za objavo odgovora morate biti prijavljeni.