skupinska rabota

Forum Duhovnost Forumi Duhovna rast skupinska rabota

Prikaz 1 prispevka (od skupno 17)
  • Avtor
    Prispevki
    Nataša
    Član

tadej pretner wrote: Takšni pogoji so idealni za “delo” skupin z usmerjenim ciljem – npr. kot pred leti, ko je meditacijska skupina “delovala” v smeri zmanjšanja kriminala v Wasinghtonu, kar se je potem dejansko zgodilo.

Morda bi se lahko glede na trenutne okoliščine na svetu tudi mi na forumu organizirali na usmerjen cilj, sploh glede na to, da Majevske (in še katere druge stare) prerokbe puščajo vse odprto, torej je v naših rokah, kako bomo zaključili ta zemeljski ciklus. Nekako bo potrebno prevagat tehtnico …
    Lepo je če deliš
    grega
    Član

Nataša wrote:

Takšni pogoji so idealni za “delo” skupin z usmerjenim ciljem – npr. kot pred leti, ko je meditacijska skupina “delovala” v smeri zmanjšanja kriminala v Wasinghtonu, kar se je potem dejansko zgodilo.

Morda bi se lahko glede na trenutne okoliščine na svetu tudi mi na forumu organizirali na usmerjen cilj, sploh glede na to, da Majevske (in še katere druge stare) prerokbe puščajo vse odprto, torej je v naših rokah, kako bomo zaključili ta zemeljski ciklus. Nekako bo potrebno prevagat tehtnico …
    Mislim, da bi bilo ok, da bi naredili neko skupinsko delo. Recimo preko equlibriuma ali na kak drug način. Fiksna ura in kdor želi lahko dela. Vsekakor sem za. Na ta način delamo že preko skupine ljudi na področju bivše Jugoslavije… in rezultati so obetajoči, so ljudje, ki prvikrat izvajajo neko prakso in imajo dobre rezultate in dobijo motivacijo za individualno delo.
    Lepo je če deliš
    Nataša
    Član

grega wrote:

Mislim, da bi bilo ok, da bi naredili neko skupinsko delo. Recimo preko equlibriuma ali na kak drug način. Fiksna ura in kdor želi lahko dela. Vsekakor sem za. Na ta način delamo že preko skupine ljudi na področju bivše Jugoslavije… in rezultati so obetajoči, so ljudje, ki prvikrat izvajajo neko prakso in imajo dobre rezultate in dobijo motivacijo za individualno delo.

Grega, če ne drugače, lahko začneva tudi v dvoje, pa se nama morda kasneje še kdo drug pridruži. Hug Kar se mene tiče, je lahko to equilibrium, v končni fazi pa lahko kdorkoli prispeva s tistim, kar pač zna ali kar mu ustreza. Določimo nek skupen cilj, datum in uro v tednu, potem pa gasa …

Nataša2011-03-15 09:48:54

Lepo je če deliš
    Cica
    Član

Grega, če ne drugače, lahko začneva tudi v dvoje, pa se nama morda kasneje še kdo drug pridruži. Hug Kar se mene tiče, je lahko to equilibrium, v končni fazi pa lahko kdorkoli prispeva s tistim, kar pač zna ali kar mu ustreza. Določimo nek skupen cilj, datum in uro v tednu, potem pa gasa …

[/QUOTE]

Jaz grem zraven…

Flower

Lepo je če deliš
    Nataša
    Član

Cica wrote:

Jaz grem zraven…

Flower

Super!

Sicer sem se pa zdajle spomnila, da morda ni najboljša ideja določit dan v tednu, pač pa raje spremljat faktor geomagnetnega sevanja in se rajše takrat organizirat, ko je visok …
    Lepo je če deliš
    grega
    Član

Mam tak predlog. Delamo vsak dan do nadaljnega, recimo 21 dni zapored, ob 22h, zaključimo ob 22:15, ne glede na stopnjo geomagnetnega sevanja…Če kdo zamudi ali ne more ob tej uri, naredi isto kot bi delali skupaj. Tisti, ki želi se lahko priključi in dela skupinsko meditacijo/equilibrium/namero/molitev.

Ideja bi bila ta, da ljudje, ki sodelujejo v temu prvenstveno občutijo učinek miru v sebi in ga razširijo v neskončnost/polje. Ker smo vsi povezani s poljem neskončnih potencialov, se notranji mir odrazi tudi na drugih ljudeh.

Se pravi ničesar nobenemu ne pošiljamo, fokus je na sebi in če se mir razširi na druge ljudi toliko bolje. Torej, skupaj vstopamo v to polje in ga širimo koli sebe. V mislih imeti tudi nasprotni pol miru–nasilje/vojna/destrukcija. Torej delo na obeh polih.
    Če ima kdo kakšen drugačen predlog se lahko dogovorimo drugače. Jaz bi začel jutri, v sredo 16.3. ob 22 uri in tako 21 dni zapored.
    Vidimo se v “polju”.
    Lepo je če deliš
    Irina
    Participant

grega wrote: Mam tak predlog. Delamo vsak dan do nadaljnega, recimo 21 dni zapored, ob 22h, zaključimo ob 22:15, ne glede na stopnjo geomagnetnega sevanja…Če kdo zamudi ali ne more ob tej uri, naredi isto kot bi delali skupaj. Tisti, ki želi se lahko priključi in dela skupinsko meditacijo/equilibrium/namero/molitev.

Ideja bi bila ta, da ljudje, ki sodelujejo v temu prvenstveno občutijo učinek miru v sebi in ga razširijo v neskončnost/polje. Ker smo vsi povezani s poljem neskončnih potencialov, se notranji mir odrazi tudi na drugih ljudeh.

Se pravi ničesar nobenemu ne pošiljamo, fokus je na sebi in če se mir razširi na druge ljudi toliko bolje. Torej, skupaj vstopamo v to polje in ga širimo koli sebe. V mislih imeti tudi nasprotni pol miru–nasilje/vojna/destrukcija. Torej delo na obeh polih.
    Če ima kdo kakšen drugačen predlog se lahko dogovorimo drugače. Jaz bi začel jutri, v sredo 16.3. ob 22 uri in tako 21 dni zapored.
    Vidimo se v “polju”.

Super ideja, nisem prebrala še za nazaj postov, samo tole, to bi bilo ful zanimivo..Ne vem edino, kaj misliš še s tem kontra polom..nasilje..? To je potem delovanje iz pogojenega a ni ne iz praznine?
    Meni se zdi smiselno delat EQ z namero: Ljubezen&Svetloba&Mir…za planet Zemlja. Nekaj podobnega sem izvajala ob dogajanju na Japonskem, bili so sicer še pridruženi drugi ljudje ob različnih urah(Fb) po svetu, samo ostali niso izvajali Eq, amapk druge stvari npr z molitvijo, povezovanje v srcu s prebivalci..itd. meni je bilo ful intenzivno, no to še poteka.
    V galvnem js sem za, od jutri naprejSmile

Lepo je če deliš
Prikaz 1 prispevka (od skupno 17)
  • Za objavo odgovora morate biti prijavljeni.