Reply To: Individualnost?
Forum Duhovnost › Forumi › Duhovna rast › Individualnost? › Reply To: Individualnost?
strelka wrote:
Pozdravljeni,
kje in kaj bi potem bil sedež te individualnosti (a je to srce-duša, zavest)?
Bor
Po moje si si že sam odgovoril …pač individualnosot ti da tvoj jaz —ego.Ki ga oblikuješ …npr. če bi živel v skupnosti …s skupnim egom …recmo pač komuna al kakrkoli že …al pa pleme …bi imeli skupni ego .. bi prevladal ego poglavarja…lastne individualnosti v tem sploh ne bi bilo …
To ne bo držalo…Se vidi, da nisi razumela, kar sem zgoraj napisal.
V takih skupnostih…te še danes obstajajo…tudi v današnji družbi…se vsi člani podredijo določeni avtoriteti…kar pomeni, da zatajijo sami sebe…se odrečejo svoji individualnosti…Primer v današnji družbi…so razne verske skupnosti…ki živijo izolirano od ostalih…in imajo svoja pravila…Kar pa nepomeni…da se osebnostno dovolj močan posameznik temu ne more upreti…in zapustiti tako skupnost.
Tadejeva replika…na to, da imam zgolj samega sebe in nič več…da je to srčika mojih problemov…Stari…zanašat se na druge…je isto…kot bi samemu sebi sral v lastna usta… …Ali po ameriško…Ne pričakujte kaj bo država naredila za vas…ampak…kaj boste vi naredili za državo.
Mislim, da vsi zelo dobro vemo, kaj država-družba…naredi za posameznika… …Če tega slučajno ne veste…malo poglejte svojo lastno zgodovino…ali pa si kupite kak časopis…no tudi TV dnevnik pomaga