Reply To: Individualnost?
Forum Duhovnost › Forumi › Duhovna rast › Individualnost? › Reply To: Individualnost?
16. 2. 2011 ob 18:35
Član
strelka wrote:
Torej zakaj bi bil dober…če sem lahko zloben…ali mešanica obojega !?…Če želim bit avtentičen-pristen…je povsem nesmiselno…da se silim biti dober-ljubeč-moralen-etičen… …lahko grem čist svojo pot…recimo poklicnega morilca…brezvestnega kapitalista…diktatorja…posiljevalca…nekoga s čist osebno-sebičnimi interesi-motivi…ITD
Avatar ..a veš kdo ponavad pride v nebesa …pa kdo je z bogom na ti ….prav to kar si opisal …ker ima baje z njimi nostop delo…da jih spravlja na pravo pot…
s tistim, ki mu sledijo mu dolgčas rata
tko da…men sicer to ne bo nikol jasno …
Tko da….mogoče je pa to pot do razsevtljenstva—
Zafrakancija na kvadrat
Meni izrazi…Bog-celota-praznina-enost…nič ne pomenijo…z njimi si nimam sploh kaj začeti.
Vse kar imam na tem svetu…imam svojo individualnost…samega sebe…in nič več.
Če moram zaradi družbe-sistema-podjetja-denarja-ženske-ideologije-filozofije…ali…zgolj da se prisilno strinjam s tvojim mnenjem…zatajiti samega sebe…kaj mi potem še sploh ostane…!?
Ali se sploh zavedaš…kaj ti želim povedati.
Vsak od nas se lahko sam v ogledalo pogleda in se vpraša…koliko je avtentičen-pristen…!?… …Al pa sledi dobri-ljubeči laži…ali…slabi-temni laži…Kakor koli obrneš to laž…ali iz katerega zornega kota jo pogledaš…vedno ostane laž.