Reply To: Individualnost?

Forum Duhovnost Forumi Duhovna rast Individualnost? Reply To: Individualnost?

Irena
Član

Bor wrote:

Menim, da ni tako pomembno kaj je v resnici “realna realnost” in tega v vsej polnosti kot ljudje (ki smo ustvarjena bitja) tudi nismo sposobni spoznati.

Tudi jaz menim podobno – bolj kot spoznati “realno realnost” (absolutno resnico) se mi zdi dosegljivo – in potrebno- spoznati, da naša realnost navkljub svoji prepričljivosti ni “realna”. Že to je kar oreng korak stran od iluzije, ki nas drži v šahu Wink.

Bor wrote:

Bolj se mi zdi pomembno odkriti kaj je “naša pot”,

Jaz mislim malce drugače- ni možno ne biti na svoji poti LOL.

Bor wrote:

ali po vaše po naši fizični smrti še obstajamo kot individuum? Vem, da sedaj verjetno velja bolj prepričanje, da se po smrti zlijemo s kaj vem kozmično zavestjo in prenehamo obstajati…da je dojemanje naše lstne individualnosti bolj potreba našega ega…pa vendar kako vedeti, če je sploh mogoče?

Dilema obsmrtnih izkušenj še iz “dialoga” Platona in Aristotla Smile– obsmrtno izkušnjo ima individuum – in zanj življenje po smrti obstaja. Smrti pravzaprav ni. In življenje po smrti ne obstaja, ko se individuum razprši v kozmični zavesti. To je šele prava smrt – smrt individuuma. Če enačimo razsvetljenje z zlitjem v kozmično zavest, bi se človek vprašal, zakaj je to tako atraktiven cilj LOL

Irena

Irena2011-02-15 22:22:08

Lepo je če deliš