Reply To: Umirajoči; umrli

Forum Duhovnost Forumi Duhovna rast Umirajoči; umrli Reply To: Umirajoči; umrli

tadej pretner
Moderator

Irena wrote:

Zdravo!

Ob prehodu iz enega “sveta” v drugi se različno in v fazah “razgrajujejo plasti” bitja. Prosim za podrobnejšo razlago Smile. Kako poteka ta proces? Način, čas, vsebina……

Kako dušo lahko mi “od tu” v tem procesu “podpremo” med umiranjem, do in po pogrebu?

Irena

Matr, sem en dolg komentar že napisal, pa se je izgubil, ker mi je vmes crknil internet (imam brezžičnega in konstantne težave, kadar sneži). Torej – stvari, po katerih sprašuješ, so v bistvu pomembne bolj ali manj le v zvezi s kremacijo. In kdo ti jih sploh lahko natančno razloži? Najbrž nihče. Nazadnje ponavadi sprejmemo neko filozofijo, ki se nam zdi najbolj verjetna in mislimo, da vemo.
Pri umirajočih je pomembneje nekaj drugega, kar je v tejle temi že bilo omenjeno – umirajoči človek ima spontano potrebo po zapiranju energijskih krogov (vrnitve energije iz sidrišč, kjer je imel fiksirano (zamere, slaba vest, občutek krivde …). In žalost svojcev ob njegovi smrtni postelji takšne odprte kroge ustvarja. V skrajnem slučaju se zgodi, da se kot odziv na to žalost v njegovem astralnem telesu pojavi tak čustven naboj, da le to potem fizično smrt preživi – potem govorimo o duhu oziroma tem, da duša “ni mogla čez”. A ni tako. Čez je že šla, ampak tako kot imamo za življenja sidrišča energije v določenih subjektih/objektih, ima verjetno lahko tudi duša takšna energijska sidrišča v tovrstnih “bitjih” in torej na nek način ni celovita.

Lepo je če deliš