Reply To: Nebuloze 1,618
Forum Duhovnost › Forumi › E-pogovori › Nebuloze 1,618 › Reply To: Nebuloze 1,618
Halohahahaha……
hja, Strelka….hahaha…..Gorenjci gor, pa Gorenjci dol…..hahahaha….jst sem jo prou fletkano žurčkala na Bledu….hahahaha…..jp…žuri so bli men zmeri dobri na Bledu…..sej pol sem bla pa tut jst mal bleda…..hahahaha…….kuker u smislu, bled, bolan bohinj…..hahahahaha……
Drgač se je pa na Gorenjskem rodil in umrl moj najzvestejši kompanjon u lajfu, pa še dones ga najraje žuram z njim in to je dohtar France Prešeren……hahahaha…….bravo France….love you…….matr, sej kakrkoli se mi je že nardil u lajfu…..hahahaha…..jst sem jo zmeri po prešernovo vozila in zvozila…….hahahaha…..seveda lahko kdo reče tut, da sem jo zavozila……hahahaha…..nč važen, sej, če vozim, jo čist komod tut zavozim….hahahaha……in pol pogruntam, kak naj jo spet odvozim……hahahaha…..umes pa recitiram……še najraje Prešernovo vero…..hahahahaha……hahaha….
Kar je, beži.
Al beg ni Bog,
ki vodi vekomaj v ne-bo,
kar je, kar blo je in kar bo ?
hahahahaha……..pa sem učasih recitirala tut tale verz in to srčno rada……..hahahaaha
Sem dolgo upal in se bal,
slovo sem strahu, upu dal;
srce je prazno, srečno ni,
nazaj si up in strah želi.
hahahahaha……pol sem pa umes neki časa recitirala, prepevala v useh možnih glasbenih svojih izvedbah……hahahahaha…….in to spet čist iz ta srčnega……..hahahaha….in sicer….
Kaj pa je tebe treba bilo,
dete ljubo, dete lepo,
meni mladi deklici,
neporočeni materi ?
Oča so kleli, tepli me,
mati nad mano jokali se;
moji se mene sramvali so,
tuji za mano kazali so.
On, ki ptice pod nebom živi,
naj ti da srečne, vesele dni !
Al te je blo treba bilo al ne,
vedno bom srčno ljubila te.
hahahahaha…..bravo France…….juhuhuhu…….ampak s Prešernovo Zdravljico sem ga do svetega danes….hahahahaha…….lahko rečem čist povsod, kjer sem se znajdla še tanajbolj žurala….hahahaha…….se spomnem, k sem živela še na Nizozemskem…..hahahaha…..seveda sem jo zmeri rada zavila v najbljižji pub, kukr bife, pa te zadeve…….hahahaha……pa sm enkrat lih za tale osmi februar neki zasedala v bljižnem pabu….hahahaha……in men useka skoz moje sive celice, da je Prešernov dan in jst sem v gostilni med veselo družbo, kjer pa nobeden ne zna slovensko…..hahahaha……hahahaha….pa jim razložim v svoji polomljeni nizozemščini, da mamo dons Slovenci praznik in jim povem za Prešerna…..hahahahaha…..hahahahaha…..pa se eden oglas, če znam kakšno odrecitirat od našga dohtarja Prešerna….hahahaha…..jp, sem rekla, sam bi pa rada imela čisto tišino, pa vam odrecitiram, pa še mal zapojem zraven…..hahahaha…….in sm jim seveda mal odpela in mal odrecitirala našo Zdravljico…..hahahaha…..bila je čista tišina, še pol neki časa, ko sem že nehala……hahahaha……ljudje so bili presenečeni…..navdušeni…….in seveda sva jo s Francetom potem še dolgo u noč čist prešerno žurala, pa seveda nama ni bilo potrebno plačat, kar sva zapila……hahahaha…..hahahaha….
Spet trte so rodile,
prijatli vince nam sladko;
ki nam oživlja žile,
srce razjasni in oko,
ki utopi
vse skrbi,
v potrtih prsih up budi.
…………………………………………..
…………………………………………..
Edinost, sreča, sprava
k nam naj nazaj se vrnejo!
Otrok, kar ima Slava,
vsi naj si v roke sežejo,
da oblast
in z njo čast,
obilnost bosta naša last!
…………………………………….
…………………………………….
Žive naj vsi narodi,
ki hrepene dočakat dan,
da, koder sonce hodi,
prepir iz sveta bo pregnan,
da rojak
prost bo vsak,
ne vrag, le sosed bo mejak !
Nazadnje še, prijatlji,
kozarce zase dvignimo,
ki smo zato se zbratli,
ker dobro v srcu mislimo.
Dokaj dni
naj živi
Bog, kar nas dobrih je ljudi !
hahahaha…….dons je zgleda en čudovit sončni dan in vsem nam-vam želim, da ga čist po PREŠERNO praznujemo……….hahahahaha……….hahahahaha…….
slišmo