nanosrebro
Forum Duhovnost › Forumi › Zdravje in alternativna medicina › nanosrebro
- This topic has 11 odgovorov, 4 glasovi, and was last updated 13 years, 9 months nazaj by strelka.
-
AvtorPrispevki
-
31. 1. 2011 ob 12:22 #8549NatašaČlan
A ima morda kdo kakšne izkušnje z nanosrebrom? Menda je v primerjavi s koloidnim srebrom neprimerno boljše, ker so delci toliko manjši, da se lahko brez škode spije tudi dosti večja količina. Prebrala sem analizo g. Mirana Vućka, ki pravi, da česa tako dobrega še ni videl. Po drugi strani pa je nanotehnologija še dosti neraziskana, oziroma jaz ne vem dosti o tem in posledično ne vem, komu zaupati.
1. 2. 2011 ob 0:39 #8573tadej pretnerModeratorNataša wrote: A ima morda kdo kakšne izkušnje z nanosrebrom? Menda je v primerjavi s koloidnim srebrom neprimerno boljše, ker so delci toliko manjši, da se lahko brez škode spije tudi dosti večja količina. Prebrala sem analizo g. Mirana Vućka, ki pravi, da česa tako dobrega še ni videl. Po drugi strani pa je nanotehnologija še dosti neraziskana, oziroma jaz ne vem dosti o tem in posledično ne vem, komu zaupati.
Izkušenj s tem nimam, a v zadnji tevilki revije Nexus je članek o nanosrebru. Sporočilo članka je, da so nanodelci (ne gre le za srebro) “pahnjeni” na trg prezgodaj, ne da bi bili njihovi vplivi dovolj raziskani. Najnovejša Britanska študija naj bi pokazala, da kovinski nanodelci (torej tudi srebrni), povzročajo poškodbe DNK tudi v primerih, ko gre za stik s tkivom, ki je fizično povsem nepoškodovano. Totalno talo pa naredi nanosrebro v vodi – sesuje vodno fauno, od fitoplanktona, do školjk, polžev in rib, tako da je precej logično, da, ob nekaterih dokazanih koristnih vplivih, zelo škoduje tudi človeku.
1. 2. 2011 ob 11:03 #8591NatašaČlantadej pretner wrote: Izkušenj s tem nimam, a v zadnji tevilki revije Nexus je članek o nanosrebru. Sporočilo članka je, da so nanodelci (ne gre le za srebro) “pahnjeni” na trg prezgodaj, ne da bi bili njihovi vplivi dovolj raziskani. Najnovejša Britanska študija naj bi pokazala, da kovinski nanodelci (torej tudi srebrni), povzročajo poškodbe DNK tudi v primerih, ko gre za stik s tkivom, ki je fizično povsem nepoškodovano. Totalno talo pa naredi nanosrebro v vodi – sesuje vodno fauno, od fitoplanktona, do školjk, polžev in rib, tako da je precej logično, da, ob nekaterih dokazanih koristnih vplivih, zelo škoduje tudi človeku.
Bog si ga vedi, iz katerega vira je tale članek v Nexusu. Mene so v bistvu zanimali izdelki iz naslednjega linka: http://users.volja.net/kenpage/nano/index_nano.htmlZdaj pa ne vem, ali so vsi nano izdelki enaki ali so ti kaj drugačni, ker te menda prodajajo že šest let, in predvidevam, da bi se v tem času že videlo, če bi bili izdelki škodljivi. Poleg tega so to izdelki, nastali v sodelovanju z Drunvalom Melchidezekom (ki jih v Ameriki tudi prodaja in ta tip v Sloveniji jih nabavlja od njega), znanim duhovnim učiteljem, ki je med drugim tudi posvečen zdravljenju zemlje, zato se mi zdi skrajno nenavadno, da bi prodajal izdelke, ki bi škodili vodi. To je tudi tisto nanosrebro, ki ga je testiral oni g. Miran, omenjen v prejšnjem postu.Je pa tole recimo izsek s spletne strani, kjer prodajajo te izdelke:“Dobro je tudi vedeti, da so pri ustvarjanju in raziskovanju teh izdelkov sodelovali znanstveniki, ki so posvetili svoja življenja za ohranjanje Matere Zemlje, poleg tega pa so sodelovali s priznanimi alternativnimi zdravitelji. Tako lahko rečemo, da je nano tehnologija nekakšna srednja pot med najnovejšimi znanstvenimi odkritji in starodavnimi zdraviteljskimi (alternativnimi) znanji.”
Jaz imam za te izdelke dober občutek (govorim izključno za izdelke s te strani, ker lahko obstajajo različne nano tehnologije).1. 2. 2011 ob 11:20 #8594tadej pretnerModeratorNataša wrote:
Izkušenj s tem nimam, a v zadnji tevilki revije Nexus je članek o nanosrebru. Sporočilo članka je, da so nanodelci (ne gre le za srebro) “pahnjeni” na trg prezgodaj, ne da bi bili njihovi vplivi dovolj raziskani. Najnovejša Britanska študija naj bi pokazala, da kovinski nanodelci (torej tudi srebrni), povzročajo poškodbe DNK tudi v primerih, ko gre za stik s tkivom, ki je fizično povsem nepoškodovano. Totalno talo pa naredi nanosrebro v vodi – sesuje vodno fauno, od fitoplanktona, do školjk, polžev in rib, tako da je precej logično, da, ob nekaterih dokazanih koristnih vplivih, zelo škoduje tudi človeku.
Bog si ga vedi, iz katerega vira je tale članek v Nexusu.Odlično, da si tole vprašala. Kot prvo, Nexus je precej resna revija – v originalu avstralska, izhaja pa še v osmih evropskih državah – med njimi tudi na Hrvaškem, kjer ga jaz kupujem. Informacija, ki sem jo podal je iz obsežnega članka “Cenzurirano 2010”, ki ga je sestavil team Project Censored 2010 iz Sonoma State University. Za kaj gre? Vsako leto člani skupine za raziskave medijev pod imenom Project censored (že omenjena Sonoma University v Kaliforniji), izberejo iz novic, objavljenih v nacionalnih in mednarodnih glavnih medijih ter v alter medijih 25 tistih, ki so najpomembnejše, a se je o njih premalo pisalo oziroma se jih skrivalo.
1. 2. 2011 ob 12:21 #8596NatašaČlantadej pretner wrote: Za kaj gre? Vsako leto člani skupine za raziskave medijev pod imenom Project censored (že omenjena Sonoma University v Kaliforniji), izberejo iz novic, objavljenih v nacionalnih in mednarodnih glavnih medijih ter v alter medijih 25 tistih, ki so najpomembnejše, a se je o njih premalo pisalo oziroma se jih skrivalo.
No, meni to ne pove veliko, ker Sonoma University je lahko spoznorirana s strani farmacije recimo, poleg tega če poiščejo novice iz nacionalnih medijev, to pove še manj, ker tam pa tako ali tako vemo, kaj pišejo.1. 2. 2011 ob 14:33 #8598mojkaParticipant1. 2. 2011 ob 22:32 #8620NatašaČlanmojka wrote: jaz sem tudi slišala, da naj bi bili ti nano delci premajhni in škodljivi za telo- pa ni šlo, da bi jih jedel, ampak za okna, ki se jih ne prime umazanija ali nekaj takega…. Nataša, po moje počakaj še malo
Mojka, saj drugače sem tudi jaz slišala že dosti o splošni škodljivosti nano tehnologije za telo, nekateri jo primerjajo celo z gensko spremenjeno hrano, ampak nekako se mi zdi, da bi morali biti izdelki s te spletne strani le drugačni glede na profil ljudi, ki je bil vpleten v njihovo razvijanje. Lahko pa samo mislijo, da je nekaj dobro … -
AvtorPrispevki
- Za objavo odgovora morate biti prijavljeni.