Reply To: theta valovi
Forum Duhovnost › Forumi › Duhovna rast › theta valovi › Reply To: theta valovi
30. 1. 2011 ob 22:32
raco
Član
S theto si lahko veliko pomagamo, a je treba biti pazljiv. Z to metodo mi je uspelo se prizemljiti (pa čeprav sama metoda ni nevem kako prizemljena…). Drugi najbolj očiten rezultat z theto pa je naslednji. Tri dni so me dajala neka občutja krivde, slabosti in jeze. Vse se je stopnjevalo do točke, ko sem popizdil, šel v theta proces in za 5 minut sem se počutil povsem super. V bistvu sem bil zelo presenečen, hkrati pa sem bil v strahu kaj sem dejansko naredil. Verjamem, da če si v popolnem neravnovesju in jezen, zagotovo ni pametno početi podobnih stvari. ,
Iz tega razloga mislim, da je theta tudi nevarna. Svobodna volja in lasten ego ti lahko tudi precej škodujeta, lahko si hitro narediš več škode kot koristi.
Sicer pa mi ni všeč sam način dela s theto. Mislim, da ni bistvo v temu, da si nalagamo neke stvari od zgoraj in venomer imam občutek ločenosti, namesto enosti- občutek, da nekdo tam gor dela stvari namesto mene. Način dela mi ne deluje ravno “prizemljen”. Dostikrat pa konkretnih rezultatov s to metodo, enostavno ni. Te in podobne občutke sem zasledil tudi pri drugih. Moti me, ko se za theta delavnice ( in za druge tudi….) piše, kako vsemogočne so. Zna pa biti theta precej močna.
Za en problemčič lahko delaš na enem kupu prepričanj in stavkov. Obstajajo celi seznami, da ne rečem cele bukve teh stavkov, ki si jih preinštaliraš. Enostavno to ni moj način dela, seveda pa ne rečem, da nekomu drugemu ne usteza.
Samo v naši mali Sloveniji obstaja nekaj modificiranih theta tečajev, ki se torej razlikujejo od “klasične thete” in najbrš so tudi bolj prizemljeni in uporabni. Kolikor vem, se theta sme poučevati samo na način, kot ga je določila “izumiteljica” te metode in ravno to je najbrš vzrok, da so se raspasle še druge variante pod drugim imenom. Sicer pa bistvo tako in tako ni v nobeni metodi, temveč v tem da učinkovito pomaga, pa kar koli že je. Pa čeprav se gre morebiti za placebo efekt…