Reply To: [ PSI ]-(knjiga, ne kužki)
Forum Duhovnost › Forumi › E-pogovori › [ PSI ]-(knjiga, ne kužki) › Reply To: [ PSI ]-(knjiga, ne kužki)
slovenija – hipofiza … to mi je na pijači povedal nekdo prejšnji teden;-) je pa zanimivo, da se prav to, kar si povedal, namreč, da je slovenija ena boljših točk za bivanje (prvič slišim za to!), pojavi tudi v 11. poglavju v knjigi, kjer samo slovenci preživimo zlom civilizacije … čeprav jaz nisem ravno prepričan, kako je to v knjigi sploh zamišljeno … ne vidim tega tako dobesedno!
vsekakor vidim to knjigo kot del načrta Življenja in to vpliva tudi na širjenje te zavesti o kateri govoriš. sumim tudi, da Življenje posreduje, da se v zadnjem času rojeva precej več ljudi s 13. značajem kot se jih je nekoč … starodavni viri poročajo o pojavu 13.ga kot o izjemni redkosti, jaz pa jih kar srečujem!
ta majevski koledar se spravljam preučiti, me zelo zanima, ker sovpada s precej stvarmi … nisem pa še našel dobrega vira, ki bi me o tem objektivno podučil … če imaš kaj mi priporočaj!
knjiga pripoveduje o družbenem pojavu (posledica tega pojava je tudi izguba ljubezni), ki ga lahko v zgodovinipogosto opazujemo v različnih družbah, vselej pa se ko pride do njega res zgodi hud preobrat v družbi, gre za zlom civilizacije, ki je nekaj veliko hujšega kot vojna … čeprav si mi to predstavljamo kot nekaj najhujšega … razlika je da jih v še tako hudi vojni umre 10%, kar je sicer tragično … pri zlomu civilizacije pa jih brez uporabe masovnega orožja v kakšnem letu umre okoli 90% … drugega izhoda iz te situacije sploh ni! ostanek ljudi lahko začne znova, vendar je to stanje kot nekaj tisočletni korak nazaj na zelo primitivno obliko družbe … vprašanje je celo, če smo po tem še zmožni vzpostaviti recimo električne naprave ali tehnologijo motorjev itd … to se zdi danes nepredstavljivo, ampak če vam razložim vse po vrstnem redu, vidiš, da v tem scenariju ni luknje!
eros2011-01-22 19:22:28