Reply To: Resnično ljudstvo
Forum Duhovnost › Forumi › Duhovna rast › Resnično ljudstvo › Reply To: Resnično ljudstvo

strelka wrote:
Tole knjigo sem prebrala …se lepo bere in zlo čustveno napisana …
samo se pa mi ne ujema z dejanskim verovanjem aboriginov….potem so tudi vsi Indijanci pač resnično ljudstvo…vsa poganska ljudstva ….
Ja saj dandanes pa so delavnice šamanizma ipd, da bi dobili skrivna znanja, ki so jih indijanci poznali in uporabljali stoletja… so tudi oni imeli ogromna znanja in možnosti vstopa v duhovne sfere, o katerih danes naša družba le še sanja…
Ko pa je belec stopil na njihovo ozemlje, pa so jih imeli za divjake, spomnim se celo enega filma, kjer je bila sodna razprava o tem, da indijanci nimajo duše, da so divjaki na ravni živali. Če se prav spomnim, tožilcu na koncu le ni uspelo dokazati, da indijanci nimajo duše
No belec je pridrvel z orožjem, se šel vojne z njimi, jim uničil kulturo in jih spodil iz njihovega okolja, nato pa jih poskusil civilizirati in jih pokristjaniti…
Koliko vem je kristus učil nenasilje, nastavi drugo lice, širil brezpogojno ljubezen, ni učil vzami meč in ubijaj v mojem imenu…
Ko je Pogačnik raziskoval njihovo kulturi, je raziskoval njhove pokrajinske znake, amulete in druge sledi, ki so pričale o njihovi kulturi in je odkril prisotnost kristusove energije pri njih stoletja preden je prišel tja belec. So že davno imeli stik tudi do teh energij! Smešno potem, ko pridejo nato suroveži, ki sploh ne poznajo Kristusa, jih pokristjanjevat
strelka wrote:
….no pri njih je zelo živa magija, ….., tko da ..kaj pa vem no …tudi niso tako opevani …kot dobro ljudstvo ..prav tako so z vsemi žavbami namazani
Magija je vse! Le stopnja moči je različna…
Cel svet se danes kontrolira z magijo oglasov, magijo poročil in sredstev javnega obveščanja in dela iz ljudi vodljive figure…
“Synchronicity is God’s way of remaining anonymous.”