Reply To: Iz zlaganosti v smeri resnice
Forum Duhovnost › Forumi › E-pogovori › Iz zlaganosti v smeri resnice › Reply To: Iz zlaganosti v smeri resnice
AVATAR wrote: Kakor koli že…sem jaz univerzalec…skačem vsepovsod in zadeve ovohavam.
Bral sem eno res dobro napisano knjigo zanimivega avtorja, ki ne špara in je izviren…Bog ni velik
No Bogu elegantno in brez sramu poseka nogice…zapiše da so vse relligije človeški produkt…in da so religije nekakšen strup za človekov razvoj…Zraven doda, da lahko ljudje samo ustvarimo moralno-etične norme in živimo čist svoje življenje…Vse to seveda obilno argumentira…brez dlake na jeziku.
Isto je tudi pri raznovrstni duhovnosti-resnicami…ki jo razlagajo raznovrstne avtoritete…vključno z vsemi zgodovinskimi avatarji…Ali človek res potrebuje vse to ???
Večina lesenih duhovnežev se zdaj že križa ko to bere…ker to neusmiljeno ruši vse njihove duhovne-stereotipe…ki jih tako nežno gojijo…nezavedajoč…da jih ravna ta ista duhovnost…ki jo ves čas žvekajo…UBIJA…SE HRANI Z NJIHOVIMI ŽIVLJENJI…kot neviden-potuhjen parazit.
No…ušel je Lucifer…iz 1000 letnega zapora
V določenih fazah je sicer religija (lahko) nosilec razvoja, drugač se pa strinjam z napisanim. In osebno nisem pristaš kakrnekoli duhovnosti, ki je usmerjena na učitelja, ne pa na znanje.