Reply To: Prepustiti se Življenju

Forum Duhovnost Forumi Duhovna rast Prepustiti se Življenju Reply To: Prepustiti se Življenju

Irena
Član

Brezo wrote: … to kar se dela v šoli je primerno do določene stopnje zavesti…tralala…je pa zanimivo da se privat govori nekatere stvari drugače kot v šoli…pa ne me spraševat kako to vem…

Brezo, BrezoWink

Dojel si morda kakšno malenkost več kot večina – nisi pa ozavestil ničesar! Le opravljaš in sodiš do nezavesti!!! V katero smer te nese? K Budovi? Malo ljubezni? Samo načitan si vzoda. Živiš pa po zahodno! Ekstremno – premalo mešanice je…

96 % učencev ne bo moglo delat Kot Marjan ali Beba.Dejstvo je, da se v šoli ponuja vse za vsakogar – od razlogov za vpis v šolo in od stopnje zavesti pa je odvisno, koliko bo iz nje kdo odnesel – sicer pa se predaje naučiti ne da od drugih Wink

V tej šoli po moje od samega začetka, ko je Marjan še osnoval program, manjka eno : SPREJEMNI IZPITI. Sicer sem tedaj razumela, zakaj jih ni uvedel – in se z njim kot učiteljem strinjam. A jaz gledam tudi iz iz perspektive učenke:

Kajti ni fora v tem, da narediš sprejemni izpit, da bi bil učenec učiteljem in programu po volji – temveč da bi bil program in učitelji njemu Smile.

Toliko kritike, ljubosumja in hodniškega ogovarjanja in izražanja nezadovoljstva v vseh generacijah – kot v vseh šolah tega sveta. IB šola ima še eno skupno značilnost vseh šol – pričakovanja njenih učencev je nesorazmeren z njihovim vložkom. A v IB je dejstvo : Tle je treba dat ne del sebe, ampak vsega sebe…. in odneseš vse – seveda v skladu s stopnjo zavesti LOL

Irena

Lepo je če deliš