Reply To: Nebuloze 1,618

Forum Duhovnost Forumi E-pogovori Nebuloze 1,618 Reply To: Nebuloze 1,618

zofija
Član

Mater, smeha polna bajta……..hahahahahahahaha………

Že danes v službi sem se tolk narežala……..evo nebuloza: Jst mam eno tako zelo razgibano službo, delam praktipčno vse…..od brisanja riti do pregledovanja oz. soltiranja prošenj za prosto delovno mesto…….okej, in tukaj se zgodba začne…..

Z ozirom, da po Sloveniji veje brezposelnost, dobivamo tudi mi dosti prošenj za delo oz. pride kar dosti ljudi na razgovor………In zakaj se jaz sedaj tolk narežim?

Ja zato, ker ljudje,( raznorazne izobrazbe od diplomiranih psihologov, sociologov, učiteljev itd….) na teh svojih prošnjah pišejo same lepe, najlepše stvari o sebi, naprimer: Sem pridna, zvesta, razgledana, natančna oz. vašemu kolektivu bi bila v ponos itd…..In pol zaposlimo enega takega vestnega, pridnega, natančnega človeka…in v zelo kratkem času(še dober, da imamo poiskusno dobo) se izkaže ravno obratno od napisanega……….pa pr nas nimamo omejitve glede izobrazbe……..ampak………se izkaže, da nekdo, ki ima samo osnovno šolo, je veliko bolj odgovoren od tistega, ki ima npr. magisterij…….., ker tisti, ki ima samo osnovno šolo ni obremenjen s svojim statusnim simbolom oz. nazivom………znanje je lahko prednost…..ampak v tem pogojenem svetu je pa pogostokrat ovira….sploh…v medsebojnih odnosih…..in moja služba je en cel medsebojni odnos………In vse te prošnje so v glavnem hvalospevi sami sebi oz. želeli bi si, da bi bili takile kot sebe opisujejo v prošnjah ampak v praksi…pa to vse, kar po večini pišejo…zelo zelo šepa oz. te lepe lasnosti kar zginejo nezneno kam…..ni ni….., ko jih pa soočiš s samim seboj, pa poplava izgovorov, pa saj nisem tako mislil, to je čisto drugače, pa saj vi tega ne zastopite, pa saj se vse prošnje tko pišejo. Ja, to je že res, sam se mi zdi, da bi se blo pol smiselno držati oz. izvajati vse te lepe lastnosti predvsem v praksi, v dejanjih tukaj in sedaj, ker žal pa dejanja vse razkrinkajo……res smešno…bilo kuda, izgovori harajo svuda………domišlija pa res nima meja….

Pa še to, pišejo, da so zelo natančni in de oh in de sploh……in pol po e-majlu pošiljajo eno in enako prošnjo za vse delodajalce…in se sploh ne zavedajo, da pri nas nimamo pogoja, da moraš znati kvačkati, štrikati, šivati, kleklati…….te pogoje so pač nekje drugje zahtevali…….ampak ena in enaka prošnja za vse delodajalce…..in kje je sedaj tista natančnost….je ni ne…., ker, če je človek natančen, potem vsaj pogleda vsebino svoje prošnje in pritisne na gumb delete oz. napiše tiste kvalifikacije, ki so pri določenem delodajalcu zahtevane…in ne kar vse povprek, in potem še na koncu napiše, da je natančen…..hahahahahahahahahahaha…….

Zato jaz pravim oz. vem……..: V dejanju tukaj in sedaj vidiš celega človeka in točno takega kot je….in ne takega, kar on misle da je oz. bi si želel, da je……… ker nič ni tako odbijajoče, kakor lepe besede, katerim slede čisto nasprotna dejanja oz. neki “svetnik”(ne vem da kdo ampak nč važen) je rekel: ŽIVA JE GOVORICA, KO GOVORIJO DEJANJA!!!!!!!!!

Dejanja ne lažejo……….in, ko sebe začnemo iskreno prepoznavati v naših dejanjih, se vzorci kar sami od sebe pokažejo in res ne rabimo, kot blesovi brskati po naši preteklosti oz. prejšnjih življenj, ker vse kar rabimo je itak tukaj in sedaj, le videti je treba sebe, svojo notranjost, svoje odzive na dogodke itd……se odločiti in res potem začeti drugače delovati………, ker jaz mislim, da se ravno ta naša duhovnost kaže v našem delovanju, odnosu do sebe in s tem do vsega, vsega drugega………ni važno vzhod-zahod-sever-jug, vse je na konec koncev isto, vsi zahodna ali pa vzhodna teozofija, filozofija, joga, duhovnost, jin-jang, budizem, Jezus, Mohammed itd……..vsi pravijo eno in isto…………in namesto, da predalčkamo stvari, vzhod-zahod, se mi zdi, da bi bilo boljše, če bi jih začeli v sebi povezovati, ker vse je eno in isto……..človek, ki živi na zahodu ali pa človek, ki živi na vzhodu…….obadva sta človeka……….

Ying Yang

Lepo je če deliš