Čudovito življenje

Forum Duhovnost Forumi Duhovna rast Čudovito življenje

Prikaz 1 prispevka (od skupno 139)
  • Avtor
    Prispevki
    tadej pretner
    Moderator

PRENEŠENO IZ TEME PSI (KUŽKI)

AVATAR wrote: To o oziranju v sebe, sem napisal zgolj iz mojega stališča…in te nisem vprašal o tvojem.

LOLLOLLOL Tudi po mojem mnenju nisi vprašal, pa si bom spodaj vseeno privoščil en komentar.LOL
    LOL

Vsemogočno Življenje ne zna napisati jasno-kratko-jedernato…in zraven podati dokaze…ki jih je nemogoče ovreči…ker so čisto dejstvo…ali ni to Življenska ironija !?..

Stari, življenje je stalen tok, podobno je reki. Naš problem je, da ga skušamo kontrolirati. To počnemo tako, da skušamo podaljšati trajanje stvari, ki so nam všeč in se izogniti stvarem, ki nam niso všeč. Ampak s tem kontroliranjem skušamo ta tok zaustavljati. Če to narediš z reko, dobiš stoječo vodo (ta pa se, kot veš, usmradi), hkrati pa pritisk na “zid”, s katerim si tok zaustavil – v primeru lajfa si zid ti. Vedno, kadar kontroliramo, povzroči ta “aktivnost” v nas napetosti.
    In kaj je potem resnica? Nič drugega, kot umetnost prepuščanja življenju. Resnica te osvobodi, ne pripelje te pa vedno tja, kamor si tvoj pogojeni um želi. Zato tudi glede življenja kot takega in “upravljanja z njim” ni moč ponuditi dokazov, ki bi zadovoljili pogojeni um, saj je zanj opuščanje kontrole smrt.
    tadej pretner2010-12-07 06:46:25

Lepo je če deliš
    Član

Ok stari…bom diplomatski…in ti zastavil samo eno neprijetno vprašanje iz cele palete.

Vsak dan umre od 30.000-40.000 otrok po vsem svetu…zaradi lakote in bolezni…podatek ( svetovna zdravstvena organizacija )…vsi vemo kakšno je stanje v svetu…Dan ima 86.400 sekund…sam si izračunaj sekundni interval smrti…In kaj imajo ti mali nesrečniki…ki se sploh še sami sebe ne zavedajo…kaj še le sveta in družbe…s čudovitim Življenjem…Povej mi Tadej je to načrt za katerim se skriva čudovito naključje…ali…je to naključje za katerim se skriva čuduvit načrt ???

Vsi vemo, da na tem svetu ogromna masa ljudi trpi pomanjkanje hrane-vode…kot osnovnih bivanjskih potreb…Naprimer pisec Eros se v knjigi norca dela, da je 600 evrov dohodka velik standart…čeprav vsi dobro vemo…da se s tem zgolj životari…da o kakem svojem stanovanju, ki bi ga moral vsak imeti…sploh ne govorimo…O kašnem boljšem svojem življenju pa niti misliti ne moremo…glede na to…kako ” velik standart imamo ” …

In kakšno vlogo ima zdaj tu čudovito VSEMOGOČNO Življenje…v stilu kapitala…vzami ali pusti…saj je zunaj pred vrati cela armada OVC…ki bodo vzeli…rintali do grenke smrti ???…Se ponovno rojevali in spet rintali do grenke smrti…Kaj ti govori…dobesedno kaže cela človeška zgodovina…večina ljudi vedno zgolj rinta do grenke smrti !?…In to je to…Čudovito vsemogočno Življenje ???…To je ves skrivnostni načrt ???

Tadej Pretner, zelo se zahvaljujem…za vaš spoštovani odgovor.

Mojka…ti poznaš pisca-Erosa…pa ga isto vprašaj…in bodi pozorna…da te ne bi zmedel s kakimi psiho fintami…in filozofskim kokodakanjem…Saj razumeš…Življenje ne kokodaka…ampak…resnično boli…to sama dobro veš.

Lepo je če deliš
    mojka
    Participant

to vprašanje o ljudeh, ki se že z rojstvom znajdejo v neprijaznih razmerah je tudi mene mučilo- in nimam odgovora. a vem, da njim zaradi mojega pesimizma ne bo nič boljše. imela sem slabo vest, če sem si kupila kaj, kar ni najnujnejše, ker bi lahko ta denar dala komu, ki ga bolj potrebuje … in željo da nesreč in zlobe in podobnega ne bi bilo…

a mislim, da skrivnost življenja ni v tovrstnih odgovorih
    tudi logično mi ni, da bi lahko del dojel celoto na način, da bi jo hotel videti od zunaj
    meni je že moj psihofizis včasih skrivnostSmile
    bom pa povprašala o tem gospodiča, me zanima njegova razlagaWink
    pa za evre se bom potegovalaSmile
    pa še to: včeraj sem hotela psi prebrat do konca. pa gledam zakaj ni trakca, kje sem ostala. mogoče se je mala kaj igrala, si mislim in začnem iskat. in pridem do konca! sem jo že prebrala! zgleda, da sem nekaj pričakovala na koncu, nek konec mogoče…
    pa sem šla spat…
    danes slišala reklamo prvič…..brr
    je.. te ilija
    Lepo je če deliš
    Član

Mojka…ne gre za pesimizem…ampak za razumevanje…zakaj človeška vrsta trpi že milijone let, od svojega nastanka…Zgodovina se ves čas ponavlja…stvari ne grejo na bolje…spreminja se samo oblika družbe…medtem ko bolečina ostaja.

Pojavi se potreba po vprašanju…koliko trplenja in bolečine še potrebuje ” čudovito ŽIVLJENJE…za svoje skrivnostne cilje ???…Milijoni let niso dovolj…ali če povzamem celoten obstoj živih bitij na Zemlji vsaj 3 milijarde let…boja preživetja…torej koliko še….koliko še bolečine in nenehnega boja…da bo čudovito Življenje…končno zadovoljno ???

Mojka…nima smisla, da se odrekaš sebi…da ne bi imela slabe vesti…glede drugih…Ljudje bi morali živeti polno življenje…ga zajemat z veliko žlico…kakšen smisel imajo potem naša življenja…če se moramo ves čas odrekat !?

Ja, le vprašaj tega Erosa…Avatarja zelo zanima njegov odgovor.

Lepo je če deliš
    glas
    Participant

AVATAR wrote: Mojka…ne gre za pesimizem…ampak za razumevanje…zakaj človeška vrsta trpi že milijone let, od svojega nastanka…Zgodovina se ves čas ponavlja…stvari ne grejo na bolje…spreminja se samo oblika družbe…medtem ko bolečina ostaja.

Pojavi se potreba po vprašanju…koliko trplenja in bolečine še potrebuje ” čudovito ŽIVLJENJE…za svoje skrivnostne cilje ???…Milijoni let niso dovolj…ali če povzamem celoten obstoj živih bitij na Zemlji vsaj 3 milijarde let…boja preživetja…torej koliko še….koliko še bolečine in nenehnega boja…da bo čudovito Življenje…končno zadovoljno ???

Mojka…nima smisla, da se odrekaš sebi…da ne bi imela slabe vesti…glede drugih…Ljudje bi morali živeti polno življenje…ga zajemat z veliko žlico…kakšen smisel imajo potem naša življenja…če se moramo ves čas odrekat !?

Ja, le vprašaj tega Erosa…Avatarja zelo zanima njegov odgovor.

Avatar preberi svoj post, pa razmisli o svojem bolečinskem telesu…
    če se enotiš s svojim bolečinskim telesom, potem je to kar opisuješ tudi edini način doživljanja sveta..

Lepo je če deliš

“Synchronicity is God’s way of remaining anonymous.”

strelka
    Participant

Samo da se umešam , nima veze s knjigo Psi …
    ampak ko berem tole glas tvoj post zadnji …mi je jasno ja svet doživljaš kot ga vidiš …samo zatiskati oči pred resnico ..pa se meni tud zdi laganje samemu sebi. A je to uredu?
    To kar avatar tam gor opisuje ..to je ..svet ni lep ampak grd, tud krut na momente….izkoriščanje na vsakem koraku …nenehen boj za moč in oblast.
    To je trenutna realna slika …poleg seveda tudi lepšega in svetlejšega.
    Ne vem, če človek to zazna je nekaj narobe z njim? Npr je črnogled in pesimističen.
    No pa ne vlečm n nobeno stran …ampak ne moreš pa si nonstop zatiskat oči ..pa videt rožice , če je pa plevel.

Lepo je če deliš
    Član

Glas…glede na to, da je moje mnjenje o tebi…no, saj niti ni pomembno.

Opisal sem stanje človeške družbe o kateri se lahko vsak sam prepriča…Zgodovina človeške vrste od prvih človeških primatov do danes…je vseskozi boj za preživetje in prevlado…To je znanstveno dejstvo in ti ga lahko potrdi vsak zgodovinar…Ne zanima me pa neko sranje iz internetne greznice ali avtorja vsakovrstnih knjig.

Kakor koli že…Čakam, da Mojka napiše Erosov odgovor na moje vprašanje…Še posebaj, ker je prispodoba Življenja ( pseto )…izpljuvala; Da je smisel življenja…SREČA

In prekleti Avatar…bi rad imel to SREČO

Lepo je če deliš
Prikaz 1 prispevka (od skupno 139)
  • Za objavo odgovora morate biti prijavljeni.