Reply To: Nebuloze 1,618

Forum Duhovnost Forumi E-pogovori Nebuloze 1,618 Reply To: Nebuloze 1,618

strelka
Participant

Big smile
o berem da pišete zgodbice…
No še ena….

Indijanska zgodba o ljubezni

Neki indijanski izvidnik je našel na vrhu gore orlovo jajce.

Vzel ga je s seboj in ga položil v gnezdo navadne kokoši, ki naj bi ga izvalila. Ko je napočil čas, se je izvalil orlov mladič z drugimi piščeti, saj je z njimi ležal v istem gnezdu. Mali orel je odraščal v krogu drugih piščancev. In kmalu se je naučil kokodakati, brskati po zemlji, iskati črve in insekte. Sem in tja je dvignil peruti in sfrfotal na eno od spodnjih vej drevesa, prav tako kot druge kokoši. Živel je v zavesti, da je kura. Minila so leta, in orel je postal star in siv.

Nekega dne je pogledal k višku v nebo in videl nekaj čudovitega. Visoko zgoraj, v neskončni modrini, je lebdel čudovit ptič, skoraj ne da bi udarjal s svojimi mogočnimi perutmi. Poln spoštovanja je stari orel gledal ptiča. To je nanj naredilo velik vtis in je rekel bližnji kokoši:
»Kakšen ptič pa je to?«
Kokoš je pogledala navzgor in rekla:
»O, to je orel, kralj višin. Toda ne izgubljaj več misli zaradi njega. Ti in jaz sva druge vrste, mi spadamo sem na zemljo.«
Torej orel ni več gledal navzgor in je umrl končno v veri, da je kokoš na dvorišču. Tako so vsi ravnali z njim, tako je odrasel, tako je živel in tako umrl…

Kaj pomeni ljubezen kot dejanje stvarjenja?
Videti orla in se zavedati, kaj v resnici je,
da lahko razvije vijuganje
in se dvigne kot orel v višave.
Pomeni ustvariti orla v orlu.

hja nauk pa itak vedno vsak sam potegne…Approve

Klemen 11, kot je meni znano …ja ta tema za vse ..ne glede na porekloLOLBig smileBig smileBig smileBig smileBig smile…tud smetarji smo, so, ste lahko tukiApprove

strelka2010-11-27 14:10:36

Lepo je če deliš