Reply To: [ PSI ]-(knjiga, ne kužki)

Forum Duhovnost Forumi E-pogovori [ PSI ]-(knjiga, ne kužki) Reply To: [ PSI ]-(knjiga, ne kužki)

Vesna
Član

Vsebina in način dojetja je ena plat.

Ko vzameš knjigo v drugo branje, se ti razkrije tudi razlika v načinu branja!

Prvič bi z mojim E-jem celo knjigo pospravila naenkrat, če ne bi bilo vmes treba kaj naredit in it spat. Zdaj pa berem s papirjem in svinčnikom v roki, delam izpiske, zanimajo me številke in avtorjevi poudarki. Sistematika in radovednost govorita v prid r-ju, mogoče R-ju, kar bom videla kasneje. Me pa že zdaj fejst zanima, kako bo bral moj instinkt… hahaha…

Hvaležna sem avtorju, da sem spoznala, kako pride do potvorbe nekega sporočila, ki ga pošljem v svet. Takole: vsak izmed treh razumov dojame moje besede po svoje, ker si jih enostavno prevede v svoj jezik. ‘E’-ji me dobro razumejo, pa z ‘R’-ji tudi nimam omembe vrednih problemov, le ‘I’-ji so pretrd oreh zame. Vsaka moja razlaga, pa če še tako hočem stvar prikazat z različnih zornih kotov, pelje v kontra smer. Enostavno znova in znova doživim, kako ti ljudje vidijo svet skozi svoje okvirje, zgrajene iz predstav in predsodkov, da se mojih slik in besed res ne morejo dotaknit. Zdaj vem, da bom tudi v ‘i’ morala usmerit pozornost. Kaj bo spregovorilo?……. novo presenečenje…

Lepo je če deliš