Reply To: Reconnection

Forum Duhovnost Forumi Duhovna rast Reconnection Reply To: Reconnection

tadej pretner
Moderator

glas wrote:
Čeprav to kar je novo, je dr. Erik Pearl opisoval kot širjenje prostora in časa, v poglobljeni ezoterični razlagi je opisoval, da se s širitvijo globalne zavesti dogajajo premiki v kontinuumu prostor-čas. To kar smo do sedaj poznali, kot 4 dimenzije, je dobilo nove razsežnosti in v teh širitvah je dostop do teh novih energij, kot da bi do sedaj živel v dnevni sobi, nato pa bi naenkrat odkril, da ima tvoje stanovanje še ostale prostore in v teh prostorih je veliko uporabni pripomočkov (novih energij) … in te so takrat njega ”uhvatile”, sedaj pa tudi nas.. Wink

Tole si pravzaprav predstavljam kot zavest o holografskem modelu vesolja; tega modela si v klasičnem modelu štirih dimenzij itak ni moč predstavljati. Se “dogaja” Pearlova razlaga v tej smeri?

glas wrote:

No nimam še zaključkov glede tega.
Sem aktivni opazovalec… čez par mesecov povem kaj več… Wink

Pošteno povedano. To cenim, za razliko od poskusov najti argument v prid nečesa na vsak način, kot to počne večina.

glas wrote:

Praznina je vsekakor pot, ki daje svoje sadove! Erik je svetoval tri terapije, nato pa konec, da se oseba ne začne obešati na tebe… Če te kontaktia ista oseba in želi zdravilno seanso zaradi kakega novega problema recimo, pa je preteklo vsaj eno leto od prve seanse, je OK, lahko ponoviš.

No, tole se definitivno bere drugače kot part, ki sem ga komentiral oz. vzel za izhodišče.

glas wrote:
Tako si kot tretji faktor ves čas izpostavljen temu in posledično ves čas frekventiran Wink
Z zadevo se lahko začneš zelo hitro igrati… tudi če še nisi šel na seminar, je že v knjigi veliko napotkov, lahko pa kontaktiraš nekoga, ki s tem že dela, da ti malo pokaže… Smile

Cccc – z vami je bila v Salzburgu tudi Jana Janiszewska – zadnje čase se večkrat slišiva in prijazno se je ponudila, da mi to pokaže. Moram pa reči, da v pogovoru z njo nisem dobil občutka, da vse skupaj dojema kot nekaj zelo revolucionarnega (gre le za občutek – ni rekla ne tako, ne drugače, le zadevo je obravnavala nekako kot samo po sebi umevno).

glas wrote:

Če ti stik s temi novimi frekvencami odpre vrata, do teh novih prostorov, si predstavljaj ,koliko tvojih dosedanjih problemov čez čas izgine. Ampak verjetno zna preteči kar nekaj časa, da sploh ugotoviš kaj početi v teh novih prostorih…

Absolutno dopuščam možnost, da bi sčasoma vse skupaj samo po sebi “padlo”, ne bi pa na to stavil. Itak so pa stvari, ki jih aktivno počnem, z reconnectionom kompatibilne, tako da …

glas wrote:

Ko sem prej opisoval, da reconnection osebi odpre vrata v preostale sobe. In če uporabljaš metodo reconnection, to narediš najlažje, če pozabiš VSE ostale tehnike, ki si jih do sedaj spoznal.. (Tako, da tu neke modifikacije ne bi glih pomagale)

Vidiš, tule se pa ne bova zastopila. Vse skupaj pa je pravzaprav do neke mere povezano tudi z vprašanjem odgovornosti terapevta, po čemer je na svoj način spraševal Avatar LOL. Povsem verjamem, da moraš vse naučeno pozabiti v fazi izvajanja same tehnike reconnective healing, sicer pa ne. Ti bom dal kar konkreten primer.
Takoj na začetku, ko sem odprl tole temo, sem povedal, da sem se za reconnective healing odločil v veliki meri zato, ker “delam” z neko punco, ki ima določene psihične probleme, ki so takšni, da je imela težave tudi pri “uporabi” mojih pristopov. Zdelo se mi je verjetno, da ji bo r.h. pomagal vsaj do te mere, da bova lažje delala naprej. In kaj se je zgodilo? Pravzaprav ne morem točno reči kaj, ampak dejstvo je, da se je pri njej zelo neposredno po tretji seansi pojavila neka nova, zelo intenzivna fobija. In treba je vedeti, kaj z njo početi!!! Seveda ni šla potem, ko se je to pojavilo, nazaj k Aniti, saj je ona “svoje opravila”. Vidiš, jaz na vse skupaj gledam drugače. Namen vključitve reconnectinga v šolo je pač zrno, ki ga bomo dodali drugim znanjem in pristopom, saj verjamem, da se večina tistih, ki se bodo po šoli ukvarjali s terapevtskim delom ne bodo ukvarjali zgolj z reconnectingom in “vse ostalo pozabili”, ampak uporabili določen segment znanja takrat in tam, kjer/ko bo potrebno.

Lepo je če deliš