Reply To: Želje
Forum Duhovnost › Forumi › Duhovna rast › Želje › Reply To: Želje
Irena wrote:
Mogoce ti je vesolje hotelo sporociti, da dolgorocno tole zate nebi bilo dobro…zato te ni podprlo…lahko ima drugacne nacrte zate….drugo pot……pravijo, da v zivljenju ni nakljucij…vse ima dolocen pomen, tud ce je nam cisto mimo…
Se popolnoma strinjam. Tistih “petkrat” prav to kaže…A vseeno se počutim “okrog prnešeno” – zakaj sploh nastavljati “pasti”, v katere se ujamem, , če bi brez spodbude “naključij” jaz sploh ne šla v akcijo in ne pokasirala nato negativne rezultate….Že tak žal premalo prepuščam in premalo zaupam – takele izkušnje me nato ohranjajo v ustvarjeni poziciji, oziroma jo še okrepijo…
Zelo jasno izražaš občutek svoje ločenosti od Vesolja. Opisuješ:
sebe na eni strani in vesolje na drugi strani
”ti si okrog prnešena” vesolje nastavlja ”pasti”
ti se ujameš v past ker vesolje daje nejasne signale
Nekako vidim le en učinkoviti način rešitve tvojih nesporazumov z Vesoljem! Tako da to ”ločitev” odpraviš. Ni namreč Vesolje ločeno od tebe ali ti od njega. In tudi nihče ti tam zgoraj ne nastavlja zank in se zabava, ko se kao ujameš v njih…
Edino ti sama lahko daješ ven skozi lastne misli in čustva mešane signale. In če tako daješ v raznih obdobjih ven mešane impulze in signale, ker se morda ne moreš odločiti kam želiš, ker morda ne veš katero pot izbrati, ker ne upaš stopiti brez zagotovila od zgoraj, da bo OK, nastane potem ta občutek zavajajoče zanke, ki jo najprej kreiraš in nato izkušaš.
Ne more ti namreč niti Vesolje povedati katera pot je tvoja, to lahko le začutš v sebi! Zunanje potrditve sinhronicitete, so lahko le zanimivo zunanje dogajanje, ki spremlja ta notranji občutek.
In v ustvarjeni poziciji se vedno ohranjamo sami. Vesolje nam vrača le izkušnje impulzov, ki jih pošiljamo navzven. Če se oseba ne more odločiti kam iti, če ji čustvovanja nihajo gor in dol, če ji misli drvijo v raznorazne smeri, ji potem vesolje daje izkušnjo teh mešanih signalov. Vesolje je vedno popolno, vedno nepristransko in brezpogojno, tako imamo mi, ki v njem izkušamo sami sebe popolno priložnost izkusiti vsako nianso našega bitja…
“Synchronicity is God’s way of remaining anonymous.”