Reply To: Indijska duhovnost
Forum Duhovnost › Forumi › Duhovna rast › Indijska duhovnost › Reply To: Indijska duhovnost
4. 11. 2010 ob 9:21
Katka
Član
Kaj je zanje značilno? Procentualno daleč največ Nobelovih nagrajencev prihaja iz vrst Židov, po drugi strani izhaja iz njihovih vrst mnogo najbogatejših zemljanov (prizor zgrbljenega Židovskega trgovca, ki si ob vohanju dobička mane roke, pa je arhetip), kot tudi vodij organiziranega kriminala. In zakaj jim gre to tako dobro od rok?
Zidje imajo 631 zapovedi…in ena izmed njih je kao tudi, da naj bi obogateli…. Kar se pa krscanstva tice, je Sveto pismo toliko okrnjeno, odvzeto in dodano, v glavnem zato, da so lazje manipulirali z ljudmi in jih strasili z vecnim ognjem in peklom. Kljub temu, da sem kristjanka, nikoli ne istovetim vere in cerkve.To sem nasemu gospodu zupniku tudi povedala, in od takrat me niti ne pogleda vec.Ker sama vera uci nekaj drugega, kot cerkev deluje..ja, po eni strani blisc, na drugi pa beda. Spovedi se ni izmislil Jezus, uvedli so jo kasneje, da so tocno vedeli, kaj se v fari dogaja. Niti ni v svetem pismu omenjena reinkarnacija, in s tem je bilo krscanstvu veliko odvzeto…Mocno dvomim, da bo cerkvi uspelo ohraniti se, vera sama pa naj bi se obdrzala…Poznam nekaj ljudi, ki vsako leto potujejo v Indijo, in vsi po vrsti so navduseni nad Sai Babo…da dela cudeze, materializira predmete in podobno. No, tudi Jezus naj bi precej svojega zemeljskega casa prezivel v Indiji…