Odgovori na: Nova Doba
Forum Duhovnost › Forumi › Duhovna rast › Nova Doba › Odgovori na: Nova Doba
8. 3. 2018 ob 12:24
glas
Participant
Življenje se samodejno in lahkotno širi iz nespoznavnega v spoznavno, nato v subtilno, v pojavno, v fizično in tudi v samostojne fizične oblike, ki nato same sebe prepoznavajo kot jaz. Če se ti sedaj dojemaš, da si ta jaz, a bi želel/a biti del vseprežemajočega življenja, ki se ves čas udejanja skozi “vse kar je”, moraš znati umakniti ta jaz na način, da ta ni več ovira univerzalnemu, ki se ves čas udejanja naravno in lahkotno,.. Ko tvoj jaz v tebi ni več ovira, se univerzalno izraža skozi tebe, kar nato izkušaš na način, da tvoje življenje postaja usklajeno z univerzalnim tokom in tako čez življenjsko izkušnjo izkušaš tudi vse kvalitete, ki jih ta tok prinaša..
Če se odločiš za drugo izbiro, da raje ostaneš trdni fiksni jaz, ki ima svoje omejite in trdna prepričanja kaj on je, ki je nato ločen od Celote in ko taki jaz prevzame nadzor nad tabo – potem univerzalnemu podariš izkušnjo, ki je ni možno izkusiti. In nato bitje, ki je večno/neskončno/vseprisotno, naenkrat dobi izkušnjo kako je biti to (kar ni) – in zato izkusi čas-staranje, izkusi bitje/obliko, ki je končna in onkraj nje obstaja tudi okolica, izkusi ločenost od celote in izkusi prisotnost “drugih bitij”, ki so izven njega..
“Synchronicity is God’s way of remaining anonymous.”