Kakšno vodo piti?
Forum Duhovnost › Forumi › Zdrava prehrana › Kakšno vodo piti?
- This topic has 43 odgovorov, 7 glasov, and was last updated 6 years, 11 months nazaj by strelka.
-
AvtorPrispevki
-
21. 11. 2016 ob 14:02 #62209tadej pretnerModerator
Ledvični kamni so precej pogost pojav, prav tako tudi razne kalcinacije možganov (epifize sploh), prostate, mod itd. Zanimivo – na forumu MedOverNet sem našel prispevek, ko nekdo sprašuje zdravnika, zakaj pride do kalcinacije v možganih, zdravnik pa odgovori, da ne ve.
Nagibam se k mnenju, da je za kalcinacije v vseh delih telesa kriva voda. Vedno bolj verjamem, da telo absorbira le minerale iz zelenjave in sadja, ne pa tistih anorganskih, ki so v vodi. Če jih ne absorbira, jih torej kam nalaga. In to je kalcinacija.
Pred slabim mesecem sem dobil položnico za poračun električne energije v višini 240Eur. Zakaj? Prepričan sem, da večji del zaradi kamna, ki se je nabral v bojlerju (pred dvemi leti sem kupil novega). In če kamen iz vode tako obloži grelce bojlerja, takšna voda zagotovo ne more biti dobra za pitje.
V glavnem – kupil sem si destilator vode in sedaj pijem destilirano vodo.
Nekaj mnenj o destilirani vodi:
http://www.destilator-vode.si/strokovnjaki.html21. 11. 2016 ob 20:29 #62212Fiona MojcaParticipantKakšen okus pa ima destilirana voda? ;)
Pri izvirski vodi se mi je vedno dogajalo, da sem postala ful žejna in sem lahko spila 3 do 5 litov takšne vode na dan. Mislim, da telo naenkrat začuti, da končno dobi takšno vodo, ki jo lahko uporabi. Zadnje čase sm lena pa se mi ne da hodit več na izvire (ker kvalitetni niso prav blizu) in pijem precejeno skozi Brita filter. Vem, da to ni to, ker nisem nč kej dost žejna.
Bi me pa zanimal filing destilirane vode. Zihr jo pa kako energetiziraš?21. 11. 2016 ob 21:09 #62213Fiona MojcaParticipantDrugač pa super, da si odprl to temo, thanks.
Voda, kot jo večinoma pijemo po mestih, je črpana iz podtalnice, kjer še ni “zrela”, da bi prišla ven. Mi jo na silo potegnemo ven. V sebi ima veliko mineralov, ki si jih je nabrala, ko je tekla s površja navzdol in se vmes očistila onesnaženja s površja, a je hkrati nabrala minerale. Ko je ready za pot gor, naj bi med potjo na površje (izvir) spustila del mineralov in tako postala bolj mehka. Hkrati pa se energijsko nabije..
Dokler me kaj drugega ne prepriča, sem zagovornik izvirske vode ;)Pa mogoče še ena stvar, ki se mi zdi pri kalcinaciji kar vredna upoštevanja.
Nisem sigurna, če je človeško telo v osnovi sposobno predelati kalcij iz mleka in mlečnih izdelkov. Če pa vseeno trdimo, da je tega sposobno, sem nekje prebrala, da naj bi za absorbcijo kalcija potrebovali dvakratno količino magnezija. In ker ima sodobni človek večinoma pomanjkanje magnezija, se kalcij ne more absorbirati, ampak ga mora telo nekam odložiti. Najhitreje ga najbrž spusti v mehka tkiva.21. 11. 2016 ob 23:49 #62214tadej pretnerModeratorMa destilirana voda ima okus po vodi ;o)
Mene je dokončno prepričal pogovor z enim tipom, ki mi je povedal, da je bil totalno zabuhel (zastoj vsega živega v telesu) in je čakal na odhod v bolnico, potem pa je slišal za destilirano vodo, jo kupil kar v Tušu in se z njo nalival od četrtka do nedelje (v ponedeljek bi moral v bolnico). V glavnem – ko je v ponedeljek prišel k zdravniku, temu na misel ni prišlo, da bi ga poslal v bolnico, saj je vsa zabuhlost splahnela. V glavnem, kaže, da res deluje takole, kot je navedeno na spletni strani, ki sem jo navedel v osnovnem postu: “Destilirana voda deluje v našem telesu kot magnet, ki pobira zavrnjene, zavržene in neuporabljene anorganske minerale in jih odpravi ven iz telesa.”22. 11. 2016 ob 16:34 #62218strelkaParticipantne piti mleka,…v takšni in drugačni obliki. Se spomnim bolnice z ledvičnimi kamni ( ki je bila v bolnišnici), ko je njen zdravnik dobil ošpice ko je videl , da si je kupila pol litra jogurta :yes:.
Voda ..pa kaj pa vem ….jaz imam destilirano še vedno za likalnik, potem za rečenje (alkohola*žganje) pa likerji itd …, ki jih itak ne konzumiram.
Mislim pa da j so nekateri bolj nagnjeni k temu -ledvični kamni, gensko pogojeno.
Mineralne vode -prepovedane…vem, da je nekdo rekel , če si nagnjen k temu ne piti mineralnih vod. (radenska npr)
Voda iz pipe …pa je po moje čist ok ..seveda če ni klorirana.
Čeprav je že Hipokrat deževnico zelo cenil…
22. 11. 2016 ob 17:27 #62220AukParticipant22. 11. 2016 ob 17:36 #62221tadej pretnerModeratorKaj pa kamen v vodi ?
Saj pri kalcinaciji gre pravzaprav za vodni kamen, ki je kemijsko CaMg(CO3)2
Mislim pa da j so nekateri bolj nagnjeni k temu -ledvični kamni, gensko pogojeno.
Močno dvomim. Nek mineral iz vode absorbira ali pa ga ne. Anorganske načeloma ne. Predvidevam, da je to, v kakšni meri smo ga sposobni izločiti najbolj odvisno od hrane, ki jo jemo. Več zelenjave, več izločanja. Tako sklepam zato, ker se recimo ledvičnih kamnov lahko znebiš s pitjem klorofila.
-
AvtorPrispevki
- Za objavo odgovora morate biti prijavljeni.