Nenavadno srečanje živali
Forum Duhovnost › Forumi › Duhovna rast › Nenavadno srečanje živali
- This topic has 4 odgovori, 4 glasovi, and was last updated 8 years nazaj by strelka.
-
AvtorPrispevki
-
20. 10. 2016 ob 21:35 #62133maryParticipant
Živjo.
Nocoj se mi je zgodilo, da sem klepetala po telefonu in vmes se za sekundo zazrem v bitje, ki skozi balkonsko steklo gleda vame.
Pomislila sem, da je moja mačka, ki rada pride (je zunanja živalica) pogledat in zagledam LISICO! Oranžno veliko, morda je bil lisjak.
Ko sem skočila naproti, je pobegnila. Živim v precej urbani vasi oz. konkretnem naselju. Lisice nismo videli že 15 let, ko je takrat hodila
k sosedom preganjat kokoši. Sedaj pa okoli nas ni kokoši. In kako je zalutala na balkon stanovanjske hiše?? Ali ima kdo kak vpogled v to, ali morda te reči spet niso tako nenavadne.Prejšnji teden pa se je na dovozni poti do naše hiše, ko sem se prihajala domov s sprehoda na eni strani vila mala kača, slepec ali belouška, se ne spoznam, 1,5m stran od kače pa še mrtev krt ali voluhar, nekaj pač podobno glodalcu. Ko sem čez eno uro šla po poti mimo, ni bilo ne glodalca in ne kače. Mati mi je rekla, da ju je morda od muk rešila naša mačka…
Ali se komu dogaja kaj podobnega? Ali imajo dejansko živali kaj povedati?
Hvala.
21. 10. 2016 ob 12:30 #62135glasParticipantŽivali se vsekakor pojavijo, ko je tak namen.. Ampak ko se enkrat odpreš, srečuješ vse te živali (pa še mnogo drugih) ves čas.. Jaz za sebe lahko rečem, da na dan sedaj srečam več živali kot sem jih kdaj prej v enem celem letu. Živali lahko da so pač sedaj želele priklicati tvojo pozornost na njih.. Če ti bo uspevalo ohranjati to pozornost sedaj dalj časa, pa je tvoj test.. ali pa boš zlezla nazaj v mehanskost uma, kjer se vseh teh živali zopet ne opazi več.. Živali pa so vsepovsod, tudi ob avtocestah, v mestih, vaseh, gozdovih..
“Synchronicity is God’s way of remaining anonymous.”
21. 10. 2016 ob 17:39 #62139strelkaParticipantTo se mi ne zdi nič nenavadno. Čedalje več bo tega, da bomo srečevali živali na takih mestih kjer jih včasih ni bilo., oz. so bile, pa smo jih pregnali –pozidave , kmetijstvo, ceste itd.
To je taka bolj realna razlaga :D za vse ume.
Skratka taka srečanja bodo čedalje bolj pogosta.
Drugače pa če jemlješ to simbolno pa gre nekako takole. Vprašaj se kaj ti pomeni lisica. Kakšna se ti zdi …kakšne lastnosti ima. Kakšna si ti ? Bi bilo , da bi ti prevzela mal teh lastnosti lisičke. Se mal potuhnila , bila malo bolj prefrigana . gledala situacijo mal z distance , mal premislila in šele potem reagirala. Ko bo pripravljen teren da ti uspe.
Drugače pa lisica predstavlja žensko energijo. Skratka v alkimiji ji pa pripisujejo simbol transformacije. Nosi eliksir življenja Kitajci verjamejo da je v njih skrita čarovnica. ;)
Je simbol ognja.
Tko nekako se to dela , če boš še kdaj v taki dilemi …;)
Mal za prebrati :
Kače spodbujajo hitro preobrazbo v našem življenju – Odpor do teh plazilcev je povezan z zgodaj vcepljenimi negativnimi miselnimi vzorci – Kača je tudi simbol kundalini energije, ki spi na dnu hrbtenice – Antični zdravilec je bil spremenjen v ozvezdje Kačenosca – Kača ovija zdravilno palico boga zdravniških ved – Afriška plemena jo imenujejo gospodarica plodnosti
V zadnjih letih si vse več ljudi izbira nekoliko neobičajne hišne ljubljenčke, med njimi tudi za kače. Zanje se odločajo predvsem ljudje, ki iščejo posebno življenjsko izkušnjo na področju razbijanja stereotipnih vzorcev. Pogosto drugi gledajo na lastnike kač nekoliko postrani, kajti plazilci v njih prebudijo pretežno odklonilen, zanimiv, a večinoma enostranski odnos. Množici “običajnih” ali “normalnih” ljudi se zdi ekscentrično in čudaško, da si kdo omisli kačo za hišnega ljubljenčka. To, kar se kačjemu lastniku zdi lepo, zanimivo in ljubezni vredno, odklanjajo z gnusom in odporom, kajti tako so se naučili v ranem otroštvu, ko so privzeli negativne miselne vzorce v zvezi s kačami.
Precej ljudi se kač tudi boji, ne glede na to, ali so strupene ali ne. Ko kačo pobliže spoznajo, se njihovi predsodki lahko razblinijo in morda jo naposled celo vzljubijo. K negativnemu programiranju in nesprejemanju kač je največ prispevala religiozna legenda o zlobni kači, ki naj bi povzročila izgon Eve in Adama iz raja. Ker ima razcepljen jezik, ji pripisujejo tudi lažnivost.
Najpogosteje se ljubitelji kač odločajo za južnoameriške udave oziroma pitone, ki lahko zrastejo do metra in pol, ali tudi več. Mlade so dolge slab meter. Takšna kača lahko dočaka celo osemdeset let in več, če lastnik zanjo skrbi strokovno in z ljubeznijo. Povprečno kača poje dve živi beli miški na dan, nekatere pa imajo tako zakrnelo peristaltiko, da jim morajo v žrelo zatlačiti mrtvo miš, ki jo potem ves dan prizadevno prebavljajo. V tujini prodajajo tudi zamrznjene zarodke sesalcev, s katerimi ljubitelji krmijo svoje kače.
Kače zgolj pri nas niso ravno najbolj običajni hišni ljubljenčki, drugje, predvsem v Afriki in Južni Ameriki pa je nekaj povsem normalnega, da si jih ljudje izberejo za domače živali. Odlikujejo jih lepa, sijoča gladka koža v živo prelivajočih se odtenkih, elegantni način gibanja, izjemni refleksi in nenadna, osupljiva hitrost, ko šinejo iz mirujočega stanja v napad.
Kače natančno zaznajo človekovo vibracijo in energijo okolja
Za razliko od razširjenega prepričanja, da so kače tope in brezčutne živali, so znanstveniki ugotovili, da imajo izjemno razvite sposobnosti čutenja človekove energije. Dobro vedo, če jih kdo ne mara in tedaj postanejo nemirne, nervozne. Prilagodijo se vibraciji svojega lastnika. Če jo imamo na toplem, ni prav nič odbijajoče mrzla. Tudi sluzasta ni, kot menijo nekateri. Še zlasti tropske kače moramo imeti na toplem in vlažnem prostoru. V idealnih razmerah so nadvse prijetne na otip. Njihov dom mora biti dovolj prostoren terarij, ki naj bo velik vsaj toliko, kolikor je dolga iztegnjena odrasla kača. Kača mora imeti dovolj vode, da lahko cela spolzi skoznjo. Stopnja vlažnosti o zračja mora biti prav tako visoka, še posebej, kadar se kača levi. Levi se vsakih nekaj mesecev, in takrat olupljena stara koža sprhni, nova pa sijoče zablesti v vsem svojem lesku. Zaradi levitve velja kača za prispodobo popolne preobrazbe in regeneracije, pomlajevanja, opuščanja starega in sprejemanje svežega, novega. Te lastnosti izžareva navzven in jih vnaša v življenje družine, ki si jo je izbrala za domačo žival.
Kače komunicirajo z okolico in s svojimi lastniki predvsem skozi celotno površino kože, pa tudi z jezikom, s katerim vohajo in tipajo. Bojda precej slabo vidijo, zato pa je njihov sluh menda dovolj oster. Že na daleč lahko zaznajo potencialno hrano ali nevarnost, so previdne in tudi v svojih lastnikih prebujajo previdnost ter šesti čut zaznavanja bodočih dogodkov.
Raziskave so pokazale, da avtistični otroci zelo spretno komunicirajo s kačami, pa tudi z večino drugih domačih živali. V njihovi družbi se pomirijo, postanejo bolj ljubeči, naučijo se sprejemanja odgovornosti, lažje se socializirajo in se bolj družabno odprejo svetu. Psihologi nasploh priporočajo, da bi vsak otrok imel svojo domačo žival, če je le mogoče, kajti tako laže razvijajo svoja pozitivna čustva do drugih in izboljšajo interakcijo z okoljem.
Kače nas torej naučijo spretnosti elegantnega gibanja, v svojih lastnikih prebujajo odprtost do sprememb razmišljanja in sprejemanje preobrazbe, hkrati pa nas učijo tudi bliskovitega reagiranja v kritičnih situacijah, razbijajo odpor do drugačnosti in krepijo našo previdnost ter šesti čut za pravočasno zaznavanje bližajoče se nevarnosti
vir Pozitivke.net ..Kaj nam govorijo živali
LISICA
Kot prepeva slovenska pesem: »Lisica je prav zvita zver« je lisica simbol zvitosti, pretkanostiin iznajdljivosti. V basnih jo je kot tako predstavil že Ezop, namreč kot utelešenje iskrivega duha ter z vsemi žavbami namazano. Predstvlja jo na duhovit način, tako da jo kljub svoji sprijenosti vrednotimo pozitivno. Po legendi naj bi lisjaka Zevs postavil za kralja živali vendar lisjak ni premogel dovolj resnosti in zadržanosti zato ga je moral po preizkušnji odstaviti.
Krščanstvo lisici ni naklonjeno. Označujejo jo kot grešno in nemoralno,pohujšljivo in nečisto.
Simbolizira celo hudiča, ki s zvijačami zavaja nedolžne duše in spravlja v grešna dejanja. Ta predstava prihaja iz zgodbe, ko naj bi se lisica povaljala v rdečkastem blatu, ki spominja na kri in se pretvarjala, da je mrtva tako, da priletijo ptice nato pa šavsne po najbližji in poteš svojo lakoto. Anonimni pisec Bastilija iz Oxforda pojasni njeno pomen tako: »Lisica simbolizira hudiča, kajti ta se dela mrtvega in nevarnega, da bi laže privabil vse, ki se predajajo posvetnim rečem. Tako jih pograbi in ugonobi. V nasprotju s tem pa je za tiste, ki živijo v duhu in pravi veri v Boga, hudič tudi resnično mrtev«
Lisica je tudi simbol pohotnosti, saj uživa v parjenju in poskuša svojega partnerja čim dlje zadržati pri sebi. To lastnost pa še spodbuja dejstvo, da se pari z več samci. Rdeč kožuh spominja tudi na rdeče lase pohotnih žensk ( prostituke v srednjem veku so si lase barvale v rdečo).
V Mezopotamiji je bila lisica spremljevalka boga zračnega prostora Enlila.
Stara izročila o lisici iz Ameriki pravijo da je lisica nevarna zapeljivka in naj bi lahko
povzročila obsedenost z demoni. V mitologiji Indijancev naj bi pege na luni nastale zaradi spolnega občevanja med luno in nebeškim lisjakom, zato imajo lisico za junaka.
Na Japonskem velja lisica za simbol plodnosti in je zato tudi spremljevalka boga Inarija, ki je šintoističi bog hrane ter gojenja murvinih dreves s katerimi se hranijo sviloprejke. Šćitile naj bi tudi trgovce in poslovne ljudi. Tudi pri vhodih v templje posvečene Inariju je veliko kipov lisic..
Na Kitajskem, Japonskem in v Koreji ljudje verjamejo, da se lisica lahko preobrazi v
katerokoli bitje, najraje pa v žensko. Lahko povzroči demonsko obsedenost, ki se je je
mogoče znebiti le s pomočjo duha vojne Kuan-ti.
V dinastiji Zhu je lisica polna življenjske sle, saj biva v brlogu blizu rodnim silam zemlje.
Zaradi tega so ji pripisovali dolgo življenjsko dobo.
8. 11. 2016 ob 19:44 #62161tadej pretnerModeratorAli se komu dogaja kaj podobnega?
Ena zanimiva – enega meglenega dopoldneva sem se peljal po ozki cesti ob Savi, od Radeč proti Zidanem mostu. Na cesti je stal srnjak. Zmanjšal sem hitrost in se mu čisto počasi približeval, on pa je kar nepremično stal. Zapeljal sem ob njem in ker je cesta ozka, celo s stranskim ogledalom zadel njegov rog, on pa nič. Ustavil sem ob njem, spustil steklo/okno v vratih in nekaj časa sva se gledala iz razdalje po mojem manj kot 50 cm. Čez nekaj časa sem rekel: “Čigav si pa ti?”, no takrat je pa pobegnil ;o)
9. 11. 2016 ob 20:30 #62165strelkaParticipantzanimive prigode… :)
tud jaz jih imam kar nekaj ..ena zadnjih je …ko sem imela odprto okno mi je na okensko polico priletel golob :D…jp odprto okno , pa zavese odmaknjene …
pri nas golobi niso tako zdresirani, da letajo tako blizu človeka …
ampak je tam bil kar nekaj časa in se šopiril …grulil ..pa sem pomislila le kaj mi imaš ti za povedat …no pa je res še tisti dan prišla ena novica..od osebe ki se piše Golob :D, ki jo nisem pričakovala.
zadnja prigoda pa na ograjo balkona prileti turška grlica…sicer grlice so rada v naseljih ..ampak do tega dogodka jo jaz še nisem ne slišala kaj šele vidla.
in ona lepo prileti na ograjo . in gleda skozi okno..še tako se nagne kot da jo firbec matra kdo je notri …
jaz jo sicer opazujem in se ji čist približam in ji tudi rečem joj kok si pa ti lepa ….seveda skozi zaprto okno …takrat me je zagledala se še mal priklonil in odleltela ..
kar nekaj časa sem jo še slišala in videvala ..zdaj pa ne vem kje je …
potem sredi mestnega naselja -mesto vidim kuno..to me je presenetilo…
prav zanimivo pa je bilo srečanje z jazbecem …to se je pa zgodilo v gozdu na sprehodu s kužetom …
bil je že večer …na gozdni poti …
nisva jo opazila …kar naenkrat pa firbčen pasji gobec in flok se nekaj debelega zapodi vanj ….
dobro da je imel kuža dober refleks in je odskočil ..tud jaz, ko sem bila čist blizu sem kar mal odskočila …
jazbec je kar tak zelo hud, in neustrašen :D…sicer se je takrat odločil da bo pobegnil ..ampak med begom je zganjal tak hrup robantil ..da joj …
no potem pa ko je bila prilika s ceste zavil v hrib gozda ..
kaj mi je povedal ….ja to da morem bit mal bolj huda :)))),…ne se takoj odmaknit ampak se boriti zase …
pravijo pa , da je jazbec zavetnik tudi rastlinja in zdravilnih zelišč :D
pa veverica …jp bo treba mal šparat oz. imet mal zaloge …
včeraj pa krokar. že ko sem se peljala po poti sem vidla enega bolj velikega ptiča, najprej sem mislila da je kaj vem divji petelin , ….potem pa čist ob cesti na nizki veji ..črni krokar …
sem celo ustavlja avto in sem mislila da po zletel stran ampak ni …sem ga lepo blagoslovila …mam do teh živalic spoštovanje …in se odpeljala naprej
danes pa povožena črna muca …povozil jo je avto ..nič prijeten prizor ..sploh meni pa naj bo katerakoli povožena žival
ko je bil pa že omenjen srnjak …tudi pri nas …no tam kjer so moji starši smo imeli enega takega “neustrašnega” srnjaka …se je sprehajal po cesti …se ni umaknil …tudi ko si ga srečal ni stekel …celo včasih se je mal postavil zase , da bi se ti umaknil …skratka mal nenavaden srnjak .
Ker njihova natura je bolj plašna kot ne, oprezna …če je pa gledaš je pa tud nežna ….
čist nekaj drugega kot gorske koze ..gamsi …pri teh se pa vidi da so gorniki …;), te žvalce saj te ki sem jaz vidla …kar je zanimivo ne v gorah ampak precej nižje …najbrž je bilo v planinah preveč turistov : so zelo organizirani …njihova hoja tako ponosna …glave pa kot radarji ..saj meni so se zdeli taki …
sicer ko sem jim povedala kaj sem jaz vidla …so mi itak rekli pa si ti prepričana da so bili to gamsi ..kaj pa če je bil NLP ..:))))) ( hecali so me)
skratka ….živemu človeku se lahko vse sorte zgodi …:D
in ne ni bil NLP ….so bili gamsi …lahko so pa vesoljčki spremenili svojo obliko in so ratali gamsi …:D..to pa en bomo nikoli vedeli …
skratka …srna je nežnost, intuicija , hja včasih tudi pomeni da je treba delati na samozavesti …
-
AvtorPrispevki
- Za objavo odgovora morate biti prijavljeni.