Odgovori na: Prosim za nasvet in pomoč
Forum Duhovnost › Forumi › Zdravje in alternativna medicina › Prosim za nasvet in pomoč › Odgovori na: Prosim za nasvet in pomoč
včeraj mi ni dalo spati, pa sem šel malo pozdravit nihalo, potrdil mi je naj naredim samomor…
Če na zavedni ravni razmišljaš o samomoru, je logično, da ti bo tako pokazalo tudi nihalo. Nihalo je nasploh en zelo nezanesljiv instrument. Poznam recimo nekoga, ki s ima za dobrega radiestezista, a je naučen, da se parne čakre vrtijo v eno, neparne pa v drugo stran. Nihalo mu seveda pokaže, da je to res. Tako da – na “sugeriranje” nihala raje pozabi.
Pravijo, da ni neozdravljivih bolezni; so le neozdravljivi ljudje. Načeloma se sprožijo procesi samozdravljenja takrat, ko poenotiš um s telesom (ko daš zavestnost v telo). V zvezi s tem obstaja poučna zgodba enega tipa (žal se ta hip ne spomnim imena), ki je bil zelo bolan in odločil se je, da bo umrl zavestno. Vsak dan se je usedel, zadrževal zavestnost v telesu in čakal, da bo “zavestno umrl”. Končalo se je tako, da je popolnoma ozdravel in postal svetovno znan mojster borilnih veščin.
Ključ je torej v zavestnosti v telesu. Dve preprosti vaji:
1.
Desno roko položi na trebuh, tik pod pleksus in zapri oči. Dihaj skozi nos, brez presledka med vdihom in izdihom. Najprej z vdihom napolni trebušni del, nato prsni (ob tem rahlo dvigni ramena), nato pa napolni z zrakom še vrat in glavo z nosom. Izdih po obratnem vrstnem redu. To počni počasi in zavestno. Tako boš spravil zavestnost v telo.
2.
Zdaj pa tisto, kar je naredil tip, ki je hotel zavestno umreti. Gre za meditacijo, ki se imenuje zazen.
Sedi s hrbtenico pokonci in sproščenimi rameni. Poskusi začutiti celega sebe, a tako, da pri tem ne napneš mišic. Ko ti bo to uspelo, začni počasi dihati s trebuhom in zadržuj zavestnost v telesu. Ko pride želja, da se premakneš ali popraskaš, jo premagaj. Nikakor se ne premakni ali presedi. Začni s 15 minutami, nato čas zazen meditacije podaljšuj. Vse skupaj izvajaj z nasmehom.
Evo stari, to je vse. Zdaj pa izvoli ozdraveti …