Odgovori na: Zaščita

Forum Duhovnost Forumi Duhovna rast Zaščita Odgovori na: Zaščita

Fiona Mojca
Participant

Lahko ti povem svojo izkušnjo. Po zaključeni šoli KD sem začela delat terapije in večkrat sem prišla v stanje, ko sem bila energijsko popolnoma izčrpana. Večkrat sem predelovala stvari okrog prevzemanja problemov od drugih ljudi. Pri meni je bila recimo vzorec/potreba po tem, da človeku pomagam; če mu ne morem pomagati skozi terapijo, pa tako, da njegove probleme prevzamem nase.

Pri družinskih članih je vse skupaj še bolj zakomplicirano, ker smo do njih bolj odprti, ker gre za globlje odnose, gre za sprejemanje in dajanje ljubezni itd. Več primerov sem imela že, ko ljudje nase prevzemajo probleme drugih zaradi podzavestnega prepričanja, da niso vredni ljubezni. Edini način, da “smem” sprejeti ljubezen je, da si jo “zaslužim” – da jo torej najprej “plačam” zanjo: s prevzemanjem problemov od drugih, tako da se ful trudim okrog domačih in neprestano dajem in dajem; da npr. vse postorim po hiši s čimer hočem druge “prisiliti”, da mi dajo ljubezen… take fore :)    Nisem te čekirala, mogoče ti pa kaj od zgoraj naštetega pomaga.

Drugače bi bilo pa mogoče res najboljše narediti kakšno meditacijo, ki jo je omenil Tadej, s čimer zadevo rešiš sistemsko ;) :yes:   :good:

Lepo je če deliš