Odgovori na: OSHO
Forum Duhovnost › Forumi › Duhovna rast › OSHO › Odgovori na: OSHO
https://bondalapati.files.wordpress.com/2013/05/osho_the_book_of_secrets.pdf
berem knjigo The book of secret od OSHO. Knjiga mi je prišla pod roko naključno. Vsebuje 112 vaj. Namen je, da vsak poišče vajo za se in da naj bi teh 112 vaj pokrivalo vse tipe ljudi. Naj bi tam tudi bili vaje za človeka, ki ga ni več, iz preteklosti in za človeka ki šele pride, prihodnosti. Torej so nadčasovne…
Zadnjih par let plavam v duhovnih vodah. Sem prebrala in prakticirala in se učila ogromno informacije. Če je res, da Osho razlaga tehnike, ki so stare 5000 let, potem lahko rečemo, da je današnja doba new age (kvantna psihologija, fizika, ….psihosomatika, ….medicina na splošno) samo dobila znanstveno razlago za že obstoječe tehnike….
V zgodovini so učenci sledili mojstru. Je bil fizičen učenec in je bil fizičen mojster. Srečali so se v realnem prostoru in času in so imeli fizičen kontakt med sabo (recimo dotikanje stopal, poljub roke, roka na glavo, …. ). 5 čutil je bilo potrebno za to, da učenec komunicira s mojstrom in mojster s učencem. Lahko bi rekli ,,primopredaja,,. Lahko bi rekli, da to je bilo primerno, za takratno ,,nivo,, človeka. Njegovo sposobnost zaznavanja in znanja. Danes je kaj drugače ?
Moja izkušnja je, da relativne informacije postanejo absolutne preko osebne izkušnje. Sicer mi imamo dostop do ogromno informaciji, ampak šele dejanje / prakticiranje preseka mejo med relativnim in absolutnim. Moj odgovor je, da danes ni nič drugače. Sicer informacije so na voljo, lahko človek sam doma prakticira, ampak prej ali slej si zaželi se srečati s mojstrom. Zakaj ? Hm, nekako ni besed za to obrazložiti. Kot da bi bil nek drug način komunikacije v teku, izven čutil, uma in emociji. In samo s mojstrom.
Hm, ….interakcija je bistvo vsega, sam s sabo, med sabo, s nobenim, …. s vsemi.
V glavnem, celo življenje sem se trudila postati del matrike. Iskala načine, ki mi omogočijo isti skozi vrata ali čes zid ali gor ali dol skozi mene, da postanem del matrike. Da postanem vidna. Da svet zazna, da obstajam. Zdaj sem ugotovila, da nisem del matrike, zato ker nisem del sama sebe. Vprašanje ,,kdo sem ?,, je postalo skorajda otipljivo.
Ok, dejansko sem samo hotla povedati, da kadar je človek s pozornostjo na dihanju (noter, ven) njegov pogled je nekako razostren v smislu, da ni fokusiran na materialni svet. Tako, da človek je v praznini. Nekako vidi ta svet, ga gleda, opazuje, ni pa fokus na materialnem. Praznina dobi prav nek drugačen pomen. Respektive svet postane bizarden….
snowcat