Odgovori na: PROCES PRISOTNOSTI
Forum Duhovnost › Forumi › Zdravje in alternativna medicina › PROCES PRISOTNOSTI › Odgovori na: PROCES PRISOTNOSTI
Tadej imam vprašanje. Pozornost namen, izjava za sprožitev prisotnosti….Prejšni teden sem po dveh mesecih premora spet začela s povezanim dihanjem. Po tvojem nasvetu mi je kar fajn uspelo umirit nemirni um, torej ob vdihu sem izrekala not ob izdihu ven. Ampak pojavila se ni je huda fizična reakcija. Sicer me je malo špikalo v prsih, pljučih že par dni prej…ampak to malo globlje dihanje mi je povzročilo pos festum, torej v pon dop ( dihanje izvedla pred spanjem) hude krče, pikanje v desni strani prsneg koša, preprična sem bila da dozivljam infarkt in pristala na urgenci. Ekg je menda bil normalen, hoteli so me odpravit z injekciji, ki pa sem jo zavrnila, ker sem si spomnila menda tvojo izjavi, da ob reakcijah telesa nič nismo storili, če simptome zadušimo zdravili. No, ker me brez zdravila niso hoteli spustiti domov sem pogoltnila četrt lekadola. Skratka , ali je možno da premočno diham,? v bistvu niti ne diham kaj dosti globlje kot normalno. Ampak imam menda hipersenzibilna pljuča..v bistvu sem tak cela, in so reakcije bolj burne.
Takšna reakcija v prsnem košu je sicer velik redkost, a če do nje pride, primi z obema rokama spodnjo mudro (apaan vaayu mudra) in mirno dihaj v trebuh; nepijetnost v prsih bo zelo hitro popustila.
Drugo vprašanje pa je glede namenA, pozornosti, izjave. Namen je sigurno pri vseh rešitev nekih bolečih stanj , pozornost je na dihu, izjavo sem oa zanemarila, in tidi to nalogo vizualizacije ob izjavi..kot je zretje v ogledalo …..ali je to nujno in del naloge, in se stvari prej močneje manifestirajo, ali ta izjava nima nekega vpliva? Pa še vprašanje, glede na to da so se stari odgovori izbrisali…kako sprocesirat snov ki pride iz nezavednega na dan ob procesu? Je dovolj že zavedanje te snivi, problema, bolečinskega telesa?
Tiste izjave in vizualizaije so vse le za začetnike, da jim m preveč ne bega. V resnici so nepotrebne. tare objave niso zbrisane, ampak ih najdeš v temi praznina (podforum Šola osebne rasti)
Skratka imam hipersenzibilna pljuča in morda ob procesu pregloboko diham. Ampak diham nič kaj globlje kot običajno, morda za nianso? Kaj meniš ali naj torej diham povsem normalno oz naj se sploh ne trudim dihat kaj globlje, močneje?
Vsekakor je treba dihati tako intenzivno, da se ti začne mravljinčit telo. o je nameč znak, da so prešla bolčinska telesa v gibanje.