Reply To: Reconnection

Forum Duhovnost Forumi Duhovna rast Reconnection Reply To: Reconnection

Amedea
Član
….

Še nekaj glede zdravljenja s ponovno povezavo:

Nekateri so od dr.Pearla zahtevali, da se izvede slepe študije, da ljudje torej ne bi vedeli, da se jim dela tako zdravljenje. Odvrnil je, da boljše slepe študije, kot je bila v začetku pri njemu, težko najdeš: ljudje so namreč nmnožično prihajali na čisto običajne kiropraktične posege in nihče od njih ni pričakoval kaj drugega kot to, da jim bo Eric naravnal kosti. Prišli so navaden kiropraktičen poseg, odšli pa ozdravljeni od raka, aidsa, multiple skleroze.. itd. Zagotovo niso prišli na poseg s tem namenom oz. s takimi pričakovanji.

Po drugi strani pa lahko razmišljate tudi na ta način: mi ne vemo, kaj je za nas “ozdravljenje“. Ok, vidimo npr. naše fizične težave in si želimo, da bi izginile. Ampak najprej morajo izginiti vzroki, ki so pripeljali do teh težav npr. na fizični ravni – to je popolnoma logično. Torej je (tudi) Reconnection nekaj, kar z informacijami deluje globlje, na vzroke in zdravi človeka, ne pa bolezen.

Meni se je zgodilo pač to s hrbtenico. Ma če bi me pred samim procesom kdo vprašal npr. kakšno zdravljenje pričakujem, mi ne bi padlo na pamet, da bi rekla, da to je pa moja skolioza. Ne, ker s tem pač živim in ne vidim nobene težave – zagotovo bi rekla kaj drugega, kar se mi zdi moteče. Po drugi strani pa: če hrbtenica ni poravnana, življenjska energija težko teče tako, kot ji je namenjeno. To zveni logično, ne? Torej lahko drugačen pretok energije v “telesu” deluje na morebitne blokade, da se lahko razreši nekaj drugega.

Tako da se je dobro brez pričakovanj prepustiti višji inteligenci ali kakorkoli že želite imenovati nekaj, kar bolje od nas ve, kaj je tisto dobro za nas.

Mi smo namreč vajeni imeti v življenju različna pričakovanja, ker si pač naredimo svoj “scenarij”, kako naj bi naše življenje potekalo in če se kaj ne sklada s tem, že vidimo v tem težavo.

Tudi glede zdravljenja smo navajeni klasične medicine: če vzameš aspirin ali nalgesin, lahko seveda pričakuješ, da te bo nehala boleti glava, če vzameš rupurut, te bo nehala mučiti zgaga, če spiješ donat, ne boš več zaprt… Taka pričakovanja so skoraj realna, kajne?

Če pa pogledamo zdravljenja, ki temeljijo na bazi “informacij” (Bachove cvetne esence, Homeopatija, Reconnection..), pa vidimo, da sploh ne moremo ničesar pričakovati, ker moramo razumeti, da gre tukaj za FORMULO, v kateri so udeleženi trije: zdravitelj, oseba ki pričakuje pomoč in pa nekaj višjega (ki je od vseh treh najbolj kompetentno:).

Torej: izberemo določene Bachove cvetne esence ali pa izberemo določeno homeopatsko zdravilo ali pa naredimo zdravljenje s Ponovno povezavo – povsod je isto: mi delamo stvari brez pričakovanj in oseba sprejme te stvari brez pričakovanj. Mi namreč ne vemo, kaj je pravo ozdravljenje za to osebo (no, saj tudi oseba sama ne ve), zato moramo zaupati, da se bo zgodilo tisto, kar je za to osebo najboljše. (ne vem sicer, če to pomeni, da je tudi “pozitivno”, kot sprašuje zgoraj Katka – ker ljudje čudno razumemo to besedo)

Mi enostavno NE moremo vedeti, kaj je za nas najboljše – mi vemo samo, kaj HOČEMO imeti, pozabljamo pa, da je npr. okvarjeno fizično zdravje samo simptom, da nečesa ne delamo prav, torej je nujno delovati na vzroke. Lahko se jih lotimo sami (z različnimi vrstami transformacij) ali pa to prepustimo neki višji inteligenci, da se predamo nečemu višjemu (pa kakorkoli že to imenujemo).

Upam, da sem vsaj malo bolj osvetlila zdravljenje s pomočjo informacij. To NI navadno zdravljenje z energijo, kjer stvari potekajo npr. tako, da imamo težave, potem gremo npr. na zdravljenje z energijo in terapevt nam omogoči, da se na vseh ravneh napolnimo z energijo, da lahko potem z več energije in moči delamo enake stvari, kot smo jih počeli do sedaj (s čimer smo si namreč nakopali določeno težavo).

Ena dobra primerjava: predstavljajte si, da sedite v ferrariju in da je sto metrov pred vami prepad, vi pa nimate goriva, da bi še naprej peljali naravnost. Če vam kdo samo dotoči gorivo (torej vas napolni z energijo), boste zapeljali naravnost v prepad. Če pa vam kdo poleg goriva (energija) da tudi informacije (kot sem naštela zgoraj), je več možnosti, da boste zavili levo ali desno, ker boste dobili tudi informacije, da je vaša trenutna smer napačna in da je treba nekaj spremeniti, če želite ozdraveti – torej ne v prepad, ampak stran od prepada.

Uh, sem bila dolga, klepetulja…. Ma upam, da je bilo komu v pomoč pri razumevanju zdravljenja.

Lp, Mojca

Amedea2010-10-22 09:32:22

Lepo je če deliš