Reply To: duhovnost na steroidih

Forum Duhovnost Forumi Duhovna rast duhovnost na steroidih Reply To: duhovnost na steroidih

zofija
Član

Men se pa dozdeva, da v bistvu ni duhovnost na stereoidih ampak, da je naš razum na stereoidih(stereoid našemu razumu v tem primeru, pa je naš ego, ki je nabildan z najboljšimi stereoidi tega sveta).

Odgovornost ja, zajebana zadeva…..se mi zdi, da se moramo zavedati, da človek ni nezmotljiv, da tudi zdravnik, bioterapevt, psihiater, avtomehanik, smetar, direktor, prostitutka, duhovnik, guru, da vsakkdo lahko naredi tudi kako napako, saj je v prvi vrsti človek in šele potem naziv, ki se mu ga pripisuje, najprej človek in šele potem naziv……Ker tudi, če človek kazensko odgovarja za svojo napako, to še ne pomeni, da se jo tudi resnično in resnicoljubno, iskreno in z vso odgovornostjo tudi zaveda! In s to kaznijo nismo naredili nič…….Najlažje je prelagat odgovornost za naše težave na druge ljudi, zdravnike, terapevte itd….okej, super, sam moja odgovornost pa je, da se zavedam, da niso nezmotljivi in, da lahko pride do napake…….zdej pa, kako bom pa jaz sprejela oz. odreagirala na to napako, ja to je pa potem ta moja izkušnja, ki jo pač potrebujem za nek “duhovni napredek”….zakaj-zato, vzrok-posledica……..

Lepo je če deliš