Reply To: duhovnost na steroidih

Forum Duhovnost Forumi Duhovna rast duhovnost na steroidih Reply To: duhovnost na steroidih

Shiva
Član

glas wrote: Guru je v vsakem od nas in le njemu se da da podariti svojo vdanost, ni potrebno dajati svoje svobode nobenemu izven sebe! Če pa slučajno tako čutiš pa je tudi OK.
Če se v polnosti predaš Guruju znotraj tebe, boš popolnoma voden po poti samospoznaje in vsaki trenutek svojega življenja boš lahko prepoznaval čudovitost in popolnost svojega vodstva.
Takrat prevzameš popolno odgovornost za svoje življenje in si pravtako popolnoma varen…
V lastni poti samoustvarjanja ni nič narobe s trenutki nepopolnosti s koraki poskusov in z morebitnimi napakami, ne vidim tudi nobne nevarnosti pri temu početju, namreč znotraj nas je popolno vodstvo, ki vedno poskrbi, da pridemo do pravih izkušenj, ki nas vodijo naprej, in naprej,… tako smo vedno vodeni k razrešitvi vseh neljubih stvari v svojem življenju, če zaupamo svojemu vodstvu znotraj sebe…

Jaz osebno nekako ne vidim kako bi bilo možno, če nekomu predam odgovornost za svoje življenje, kako bi lahko potem jaz postal samorealiziran? Ker potemtakem me (samo)realizira nekdo drug in ne jaz sam; v tem pa vidim protislovje… Bog je samoustvarjeno bitje in zatorej se mora tudi človek samorealizirati do vseh božanskih potencialov, ki so v njemu in se tako samoustvariti…

Tvoj Jaz si želi izkušnje samorealizacije. Zaradi veličine svojega Jaza nikogar ne potrebuješ. Si samozadosten.

Učitelj je tu zato, da zmanjša tvoj Jaz. To pa ne gre brez ponižnosti.

Shiva2010-10-12 09:42:24

Lepo je če deliš